22. obljetnica 101. pukovnije Bihać

Majci Ante Kneževića zahvalnica za obranu BiH

SONY DSC
18.04.2016.
u 11:00

I na dvadeset i drugu obljetnicu 101. pukovnije HVO-a “Ante Knežević Krpe” izaslanstvo Udruge nositelja ratnih odličja HVO-a USŽ i Koordinacija braniteljskih udruga HVO-a Bihać položili su cvijeće i zapalili svijeće na grobu Ante Kneževića Krpe na groblju Vrkašić te na taj način odali počast svojem ratnom suborcu. Za sve poginule i žive branitelje HVO-a regije Bihać župnik bihaćki fra Anto Zrakić služio je svetu misu u crkvi Gospe od Anđela u Kraljama. Izaslanstva Udruge nositelja ratnih odličja i Koordinacije braniteljskih udruga HVO-a Bihać, gradskih organizacija HDZ-a BiH i HDZ-a 1990. te Gradske uprave Bihaća položila su cvijeće i zapalila svijeće na spomen-obilježju u Kraljama. Učinila je to i majka poginuloga Ante Kneževića Krpe Milka Mare Knežević kojoj je za obranu ideje Bosne njezinu sinu posthumno dodijeljena zahvalnica Odreda za specijalna dejstva 5. korpusa Armije RBiH.

- Bolno je svaki put kad se njegovo ime spomene, a ovakvi susreti budu i teški, ali i zaliječe se tijekom toga dana. Dolazak ovih dobrih ljudi koji se sjećaju moga Ante i svih poginulih branitelja ipak mi daju elana da kažem kako nisam zaboravljena, a ni moj sin, kaže Milka Mare i dodaje kako će svaka majka koja je izgubila sina tugu nositi dok ne umre. - Svi oni pod zemljom žrtvovali su se i dali ono najvažnije - život. I ruka, i noga se mogu nadoknaditi, ali kad se ugasi život, tad je završeno sve. Osjećam bol, ali sam ponosna na današnji dan i na ovu zahvalnicu zapovjednika Odreda za specijalna dejstva 5. korpusa Armije RBiH Senada Šarganovića.

GU Bihać je u protekle tri i pol godine u mjesne zajednice s većinskim hrvatskim stanovništvom uložio više od 600.000 KM u različite infrastrukturne projekte za pomoć crkvi, knjižnici i udrugama građana, a do kraja ove uložit će još 400.000 KM kako bi im život učinili ljepšim i ugodnijim. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije