Izraelski biznismen Amir Gross Kabiri

M. T. Abraham Group od Aluminij Industrije u BiH napravio globalnog izvoznika

Amir Gross Kabiri
29.04.2023.
u 08:30

Izraelski biznismen Amir Gross Kabiri čovjek je koji je zahvaljujući svojoj viziji, naporu, ustrajnosti i predanosti ciljevima uspio Aluminij Industriju dovesti na čelo izvozno orijentiranih poduzeća

U maniri najboljih preokreta, kakvi se rijetko viđaju, Mostar, Hercegovina, kao i država u cjelini, postali su dom najvećem izvozniku, suvremenoj industrijskoj kompaniji koja radi po najvišim europskim i svjetskim standardima, a koja je BiH pozicionirala na kartu država iz kojih dolaze vrhunski materijali, piše Večernji list BiH.

Riječ je o kompaniji Aluminij Industrija u vlasništvu M. T. Abraham Groupa, čiji je predsjednik Amir Gross Kabiri, a koji je na čelu i Gospodarske komore Izraela u Mostaru i Židovske općine Mostar, čovjek koji je zahvaljujući svojoj viziji, naporu, ustrajnosti i predanosti ciljevima uspio Aluminij Industriju dovesti na čelo izvozno orijentiranih poduzeća. Već godinu dana nakon preuzimanja, 2021., Aluminij Industrija uvrstila se među najveće izvoznike, a prošle godine postala je najveći izvoznik iz BiH.

Tehnološki procesi

Priča o oživljavanju proizvodnje, podizanju letvice kada govorimo o učinkovitosti, novim tehnologijama, ekološkoj osviještenosti, socijalnoj odgovornosti i brizi za ukupan napredak društva zasigurno može ući u kronike uspješnog poslovanja u svjetskim okvirima. A sve je počelo 2020. godine, u vrijeme kada se za tada posrnuli hercegovački gigant Aluminij tražilo novo rješenje i kada je bilo od strateške važnosti što prije pokrenuti proizvodnju.

Amir Gross Kabiri čovjek je koji je upravo u ključnom trenutku preuzeo tvornicu te najavio nova ulaganja, obnavljanje proizvodnog procesa, povratak ljudi na posao, a zadaci koje je tada postavio sebi i svojim najbližim suradnicima uključivali su potpunu modernizaciju pogona i povratak tvrtke na čelo izvozno orijentiranih poduzeća. U samo dvije godine to je i uspio, a Aluminij Industrija, kao dio M. T. Abraham Groupa, danas ne samo da stoji na čelu industrijske proizvodnje u BiH već se nameće i kao regionalni, ali i globalni lider od kojega mnogi drugi mogu učiti. Za razvoj su važna i partnerstva, a koja uključuju vodeća imena u industriji aluminija - Glencore International AG, Outotec GmbH, Hydro Aluminium Deutschland GmbH, Wagstaff, Hertwich, Riedhammer GmbH, Glama, Buss AG, Fives Solios, Eubrowheels S. A. i drugi. Aluminij Industrija namjerava također raditi i na izradi dijelova za autoindustriju. Upravo je u tom kontekstu Kabiri nedavno naglasio kako su spremni za sljedeće, nove faze, a dio tog plana je i razvoj gotovih proizvoda.

- Aluminij Industrija će na europsko tržište izvoziti dijelove za automobilsku industriju. Potpisali smo ugovore sa svjetskim i strateškim kompanijama te time donijeli Aluminij Industriji stabilnost i veliki iskorak na tržišta svijeta, gdje je sada prepoznata kao brend. Mogu reći da je Aluminij Industrija točno tamo gdje je, prema mojim planovima, i trebala biti u ovo vrijeme. Ostvarujemo zacrtano, i više od toga - kazao je Kabiri, dodavši kako će uskoro najaviti i razne investicije kako bi postigli još bolje rezultate. Postignuti rezultati Aluminij Industrije pokazatelj su, naveo je on, vizije i uspjeha uprave i radnika.

- Ne bih mogao postići sve to bez svoga tima i svih naših radnika. Osjećam kako smo svi zajedno, jedna obitelj - poruka je prvog čovjeka M. T. Abraham Groupa. O visokim tehnološkim rješenjima svjedoči i činjenica da su proizvodi Aluminij Industrije EUR.1 kvalificirani, a korištenjem novih tehnologija, kao i stalnim ulaganjem u ljudske resurse, vizija Aluminij Industrije je konstantno poboljšavati kvalitetu svojih proizvoda. Među ostalim, proces uključuje sveobuhvatnu nadogradnju IT sustava, procese kontrole kvalitete i vrhunske tehnologije zaštite okoliša. Svakako je iznimno važno za naglasiti kako je od 2020. Aluminij Industrija član organizacije ASI.

Primjenom svih dostupnih mjera u proizvodnom procesu, od inovativnih rješenja, preko prenamjene, ponovne uporabe i recikliranja, Aluminij Industrija je prva ASI certificirana organizacija u regiji. Aluminum Stewardship Initiative (ASI) je neprofitna organizacija koja okuplja proizvođače, korisnike i dionike u lancu vrijednosti aluminija posvećene maksimiziranju doprinosa aluminija održivom društvu. Cilj organizacije je zajednički poticati odgovornu proizvodnju, nabavu i upravljanje aluminijem. Aluminij Industrija je jedna od prvih kompanija u BiH i na Balkanu koja je završila proces certificiranja ugljičnog otiska. U cilju daljnjeg proširenja obujma projekta i suradnje, Aluminij Industrija ulaže i u obnovljive izvore energije, čime se osigurava stabilno i pristupačno napajanje.

Uključenost u zajednicu

Uz tehnološka rješenja, Aluminij Industrija je i kompanija koja ulaže iznimne napore u izgradnju produktivnog odnosa s lokalnom zajednicom te i tako potvrđuje kako je riječ o tvrtki koja poštuje najviše svjetske standarde kada govorimo o društvenoj odgovornosti i uključenosti u zajednicu.

Među ostalim, zahvaljujući Kabiriju, Mostar je prošle godine postao grad u kojemu je moguće vidjeti i neke od najvrjednijih umjetničkih eksponata kojih se ne bi postidjele ni najveće svjetske metropole umjetnosti. Galerija “The Hub of Fine Arts” jedinstveno je raskrižje modernističkog stilskog izraza i najvećih umjetnika prve polovine dvadesetog stoljeća, a kroz više od 100 eksponata moguće je dobiti izvrstan uvid u konstantne revolucionarne aspekte umjetničkih djela koja otkrivaju jedinstveno doba u kojemu su nastala.

- M. T. Abraham Group aktivan je i kada je riječ o potpori sportu, pa je tako postao generalni sponzor HŠK Zrinjski Mostar, pozicionirajući klub kao regionalnog lidera, a isto tako podržava i Lanu Pudar, najistaknutiju sportašicu u BiH. •

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije