BANJA LUKA

Lukač: Veliki broj policajaca osiguravat će proslavu Dana RS-a

MUP RS
27.12.2016.
u 17:21

Na osiguranju aktivnosti povodom proslave Dana RS-a, 9. siječnja, sudjelovat će veliki broj pripadnika Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske, najavio je danas resorni ministar Dragan Lukač.

Jedan dio pripadnika policije sudjelovat će na paradi 9. siječnja u centru Banje Luke, dok će, kako je naveo, drugi biti raspoređeni na osiguranju skupa povodom Dana RS-a.

-MUPRS-a će večeras osiguravati humanitarnu akciju i koncert pod pokroviteljstvom predsjednika RS-a, a predstoji nam i proslava 9. siječnja i parada u kojoj će biti angažiran veliki broj policijskih službenika - rekao je Lukač novinarima u Banjoj Luci.

Kaže kako je razina sigurnosti u RS tijekom ove godine bila dobra te da je MUPRS-a dobro osigurao održavanje šest velikih skupova s visokim sigurnosnim rizikom. 

-U narednoj godini ćemo podići kapacitete MUPRS-a, i ljudske i materijalne resurse, kako bi se mogli boriti protiv organiziranog kriminala i korupcije te terorizma i radimo na zaštiti građana i njihove imovine – rekao je Lukač.

Direktor entitetske policije Darko Ćulum rekao je da će danas na saslušanje biti privedeno 30 osoba u okviru policijske akcije "Dizel", koja se provodi zbog krađe nafte iz Rudnika i Termolektrane Gacko.

Tijekom jučerašnjeg dana uhićene su 32 osobe od kojih će devet biti predano na daljnje postupanje tužiteljstvu RS-a, a u pretresima je oduzeto i oko 1.500 litara goriva. 

I Ćulum je dodao da je stanje sigurnosti za 11 mjeseci ove godine na zadovljavajućoj razini i da su postignuti bolji rezultati rada nego ranije.

-Rasvijetlili smo ubojstvo u Bileći iz rujna i ubojstvo Rade Dojčinović u Banjoj Luci, razbojništvo izvršeno na autoputu Banja Luka-Gradiška kada je otuđeno 617.000 KM, razbojništvo u tvrtki „Dim-dim“kojim je pričinjena šteta od oko 550.000 KM, dok smo iz ranijeg razdoblja rasvjetlili 185 teških krađa i 11 razbojništava - naveo je direktor Ćulum.

Ključne riječi
MUP

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije