MUP RS

Lukač: Sve agencije surađuju na osiguranju skupa u Potočarima 11. srpnja

lukac
08.07.2016.
u 12:49

Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske poduzelo je sve sigurnosne mjere da bi komemoracija 11. srpnja stradalim Bošnjacima u Potočarima kod Srebrenice protekla bez problema, potvrdio je danas resorni ministar Dragan Lukač.

- S obzirom na to da imamo veliko iskustvo iz proteklih godina, nadamo se i da će ovogodišnji skup proteći bez problema – kazao je Lukač novinarima u Banjoj Luci, javlja Fena.

Osim MUPRS-a, u sigurnosnim priprema sudjeluju i predstavnici drugih policijskih agencija u BiH.

Ranije je formiran Štab akcije „Srebrenica 2016“, u čijem radu sudjeluju predstavnici sigurnosnih agencija u BiH, Direkcije za koordinaciju policijskih tijela, SIPA-e, OSA, MUP-a FBiH, MUP-a Tuzlanske županije, Policije Distrikta Brčko, Granična policija, ICITAP, EUFOR, te predstavnici LOT Bratunac, koji će poduzimati aktivnosti iz svoje nadležnosti.

Lukač je rekao da će broj policajaca koji će sudjelovati u osiguranju komemoracije 11. srpnja ovisiti od konačne procjene broja prisutnih tog dana u Potočarima.

- U svakom slučaju bit će angažiran dovoljan broj policajaca, jer nam je cilj da sve prođe u najboljem redu, kako je i bilo proteklih godina, osim prošle godine, imajući u vidu što se dogodilo premijeru Srbije Aleksandru Vučiću u Srebrenici – rekao je ministar unutarnjih poslova RS-a.

Na jučerašnjem sastanku Štaba akcije „Srebrenica“, koji je zasjedao u CJS Bijeljina, istaknuto je da se pripreme za osiguranje komemorativnog skupa u Potočarima i „Marša mira“, koje provodi Štab akcije, kao i druge sigurnosne agencije, provode po planu.

Osim toga, donesene su određene  smjernice kojima su definirane dalje aktivnosti kako bi oba skupa prošla sigurno.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije