Prvi čovjek MUP-a RS-a

Lukač: Ne isključujemo prelijevanje situacije iz Makedonije u BiH

lukac
Foto: agencije
11.05.2015.
u 08:54

Ministar unutarnjih poslova RS-a smatra da u Srpskoj postoji politička volja i opći konsenzus svih stranaka i institucija da se spriječi bilo kakav vid terorizma i razvijanje terorističkih ćelija, ali nije siguran da je ista situacija u FBiH, upravo zbog spomenutih izjava političkih funkcionera

Ministar unutarnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je da postoji potreba da policija Srpske ostane u povišenoj pripravnosti zbog terorističkog napada u Kumanovu, jer se ne može isključiti mogućnost da se situacija iz Makedonije prelije izvan njenih granica, pa i u BiH.

"Imamo informaciju da se borbe nastavljaju, a nije isključeno da će teroristima pokušati da se pridruže novi teroristi s ciljem da sukob bude podignut na višu razinu. Srbija nije bez potrebe poslala svoje jedinice na granicu prema Makedoniji, jer je očigledno na djelu stvaranje tzv. Velike Albanije kao cilja od kojeg Albanci nikad neće odustati", rekao je Lukač.

Ministar je poručio da će MUP Republike Srpske učiniti sve što je u njihovoj mogućnosti i u okviru zakona da prijetnje od terorističkih napada svedu na najmanju moguću mjeru.

"To znači da smo spremni da 24 sata dnevno držimo na oku potencijalne teroriste i njihove pomagače, kako bismo ih osujetili u eventualnoj namjeri da izvrše napad", rekao je Lukač za današnji Pres RS.

Ministar unutarnjih poslova RS-a smatra da u Srpskoj postoji politička volja i opći konsenzus svih stranaka i institucija da se spriječi bilo kakav vid terorizma i razvijanje terorističkih ćelija, ali nije siguran da je ista situacija u FBiH, upravo zbog spomenutih izjava političkih funkcionera.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije