MUP RS

Lukač: Nadam se da u BiH, gdje postoje paradžemati, neće odlučiti da ubijaju nevine ljude

lukac
02.08.2016.
u 14:37

Lukač je ocijenio da je sigurnosna situacija u tom bh. entitetu povoljna, iako BiH, kao i druge zemlje uvijek može biti meta izvršenja teških krivičnih djela ili terorističkog napada

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač smatra da policijske agencije u BiH moraju surađivati na najvišoj razini kako bi postojala brza i efikasna razmjena informacija s ciljem sprečavanja mogućih terorističkih djela. 

Podsjetio je da je u funkciji Operativna grupa za borbu protiv terorizma kako bi se osigurala efikasna razmjena podataka.

Ocijenio je i da je sigurnosna situacija u tom bh. entitetu povoljna, iako BiH, kao i druge zemlje uvijek može biti meta izvršenja teških krivičnih djela ili terorističkog napada.

Lukač je rekao da se mora više „obavještajno raditi i s građanima koji prvi mogu primijetiti i prijaviti policiji sumnjive osobe“.

- Nadam se da u BiH, gdje postoje paradžemati i ljudi koji ratuju na sirijskom i drugim ratištima, neće odlučiti da ubijaju nevine ljude - rekao je Lukač u izjavi novinarima nakon promocije kadeta Pete klase za pripadnike Specijalne jedinice policije RS-a, javlja Fena.

Od ove godine prvi put svoje mjesto u ovoj jedinici dobilo je i pet pripradnica nježnijeg spola.

-Specijalna jedinica policije RS-a jamac je sigurnosti na ovim prostorima i spremna je ispunjavati najsloženije antiterorističke zadatke - rekao je ministar unutarnjih poslova RS.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije