Najmanja škola na području Grada Širokog Brijega proslavila svoj dan

Luka Anić učenik generacije Osnovne škole Biograci

storyeditor/2024-05-23/os.png
Pero Zelenika
24.05.2024.
u 18:03

Jučer je za učenike i djelatnike Osnovne škole Biograci bio poseban dan. Kao i dosad, Dan škole prigoda je da se pokažu aktivnosti učenika, ali i da kroz druženje nastavnika i učenika te uz sudjelovanje uvaženih gostiju iz političkog, vjerskog, društvenog i gospodarskog života privede kraju još jedna uspješna školska godina, piše Večernji list BiH. Dan škole u jednu je ruku i smotra aktivnosti učenika i nastavnika tijekom školske godine.

Je li škola zaista postala ustanova koja sve više privlači pozornost, pitali su se i učenici i nastavnici nakon što su među nazočnima mogli vidjeti i predstavnike Grada, Županije, pa i one s državne razine vlasti.

Visoki uzvanici

Tako su jučer među pučkoškolcima najmanje škole na području Grada Širokog Brijega sjedili gradonačelnik Miro Kraljević, predsjednik Gradskog vijeća Vinko Topić, predsjednik Vlade ZHŽ-a Predrag Čović, zamjenica ravnatelja Agencije za bankarstvo FBiH Jelka Milićević, predsjednik HNS-a BiH i HDZ-a BiH Dragan Čović... Ravnatelj škole Stanko Milićević najavio je uvažene goste i pozdravio ih.

S pozornice se obratio gradonačelnik Kraljević ističući kako je s ovom i svim drugim školama surađivao tijekom svih godina od kada je na dužnosti gradonačelnika. Premijer Predrag Čović biranim je riječima govorio o školi u kojoj je i sam počeo svoje školovanje, ističući kako će se u školstvo ulagati i više nego što je do sada, iako je i ranije ulagano u škole.

- Ova škola iznjedrila je mnogo uspješnih ljudi i vjerujem kako ovi mladi što je pohađaju imaju svoju budućnost. Mi upravo svojom malobrojnošću kroz obrazovanje moramo nadoknaditi da budemo vodeći u BiH, siguran sam u to - istaknuo je u svom obraćanju Dragan Čović.

Svečana priredba održana je u predvorju škole, a učenici nižih i viših razreda oduševili su sve nazočne recitacijama, igrokazima, plesom i pjesmama koje su pripremili sa svojim voditeljima sekcija i nastavnicima. Svojim izvedbama uveselili su srca i ozarili lica svih nazočnih onako kako to samo djeca umiju. Osim što izvrsno plešu, pjevaju i glume, učenicima koji su na sportskim, znanstvenim i drugim natjecanjima postigli dobre rezultate uručene su nagrade.

Među dobitnicima nagrada posebnu pozornost privukli su superodlikaši, tako su ih najavili voditelji, koji su svih devet godina završili razred s odličnim uspjehom. Pa zaslužili su da im spomenemo imena.

Superodlikaši

Superodlikaši tijekom proteklih devet školskih godina su: Nina Čović, Luka Anić, Sara Kvesić, Franjo Ćorić, Matej Bevanda, Ivano Primorac, Ana Zovko i Ana Mišić. Dan škole prigoda je i da se proglasi učenik generacije za školsku 2023./2024. godinu. Ove godine to je Luka Anić. Dan škole prošao je i uz čestitke i prigodne darove.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije