posušje

Lovci iz Vira čuvaju ugrožene vrste divljači

10.01.2017.
u 10:00

Lovačka udruga “M. M. Bikan” iz posuškoga Vira organizirala je druženje lovaca na lovačkoj večeri s tristotinjak lovaca iz Hercegovine i Dalmacije. Kako doznajemo od Mladena Bešlića, ta virska lovačka udruga ima više od stotinu članova, a gospodari lovnim terenima na području Vira, Zagorja, Podbile i Zavelima. Lovni tereni su inače bogati raznolikom divljači čije brojno stanje reguliraju zaštitom ugroženih vrsta i godišnjim planom odstrela.

- Potvrda dobrog rada u posljednjih nekoliko godina je i organizacija lovačkih večera koje itekako doprinose dobrim odnosima sa susjednim lovcima i lovačkim društvima, ističu iz rukovodstva.

Večer je, nakon pozdravnoga govora, otvorio predsjednik društva Ante Galić Pasarela, a uvodnu molitvu i blagoslov jela predvodio je virski župnik don Ilija Drmić i njegov pomoćnik bogoslov Ante Jukić.

Dodijeljene su diplome o položenom lovačkom ispitu te zahvalnica i priznanje Vladi Petričušiću koji se posebno istaknuo u dosadašnjem radu udruge. Vrhunac večeri bila je lovačka tombola koju su među osamdesetak raznih nagrada “predvodile” lovačke puške. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije