ulazak na bh. tržište

LOT Polish Airlines dolazi u BiH, uključen i Mostar

18.03.2022.
u 21:58

Ovog će ljeta LOT krenuti s čarter-letovima između Katowica i Mostara uime Rego-Bis turoperatora

LOT Polish Airlines će ove ljetne sezone početi s letovima između Varšave i Sarajeva, što će označiti njegov ulazak na tržište BiH. Letovi između dvaju glavnih gradova bit će inaugurirani 30. svibnja i letjeti pet puta tjedno, svakog ponedjeljka, utorka, četvrtka, petka i nedjelje. Usluge će se održavati zrakoplovom Embraer E175 s 82 sjedala.

U skladu sa svojom strategijom za ostatak svoje mreže u bivšoj Jugoslaviji prijevoznik će sarajevskim putnicima ponuditi opcije transfera do brojnih destinacija putem svog čvorišta u Varšavi. LOT-ov dolazak u glavni grad BiH dodatno jača prisutnost Star Alliancea u zračnoj luci, nadopunjujući Austrian, Croatia Airlines, Lufthansu, Swiss i Turkish Airlines, piše specijalizirani portal "Ex-Yu Aviation".

Ovog ljeta LOT će također krenuti s čarter-letovima između Katowica i Mostara uime Rego-Bis turoperatora. Mostarski čarteri će se pobrinuti za vjerske hodočasnike koji posjećuju znamenitosti Međugorja, a s radom će početi u lipnju. Lokalne vlasti u Mostaru sklopile su trogodišnji ugovor s turoperatorom, kojim je LOT predviđen kao operativni prijevoznik za cijelo vrijeme trajanja.

Inače, u kontekstu oporavka rada mostarske Zračne luke treba navesti i kako su županijske i gradske vlasti odlučne u namjeri podići razinu poslovanja i omogućiti Mostaru da postane jedna od važnih zrakoplovnih destinacija. Podsjećamo, dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade HNŽ-a, i dr. Mario Kordić, gradonačelnik Mostara, potpisali su nedavno sporazum o načinu izvršenja obveza HNŽ-a prema Gradu Mostaru, a kroz koji se posebno tretira Zračna luka Mostar.

- U više navrata, a to je potvrđeno i kroz strategiju razvitka Županije, isticali smo turizam kao jednu od najbitnijih grana gospodarstva. U tom kontekstu složili smo se kako bi bilo najbolje sredstva u iznosu od gotovo 8 milijuna KM prioritetno usmjeriti u Zračnu luku Mostar, čiji je vlasnik i kojom upravlja Grad Mostar, a kako bi potencijali koje imamo na kvalitetan način bili dostupni turistima iz cijeloga svijeta - kazao je Herceg. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?