Vladimir Šoljić
Povratak na članak

Loše je bilo Herceg Bosnu uključiti u FBiH, pitanje je je li se moglo drukčije

Komentari 2

GM
goran.milic2
19:15 29.11.2019.

Podsjetimo, Praljak je bio general Hrvatske vojske i Hrvatskog vijeća obrane kojeg je na 20 godina zatvora osudio Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju za zločine protiv čovječnosti, kršenja zakona ili običaja ratovanja i teške povrede Ženevskih konvencija, konkretno za ubistvo, hotimično lišavanje života, progone na političkoj, rasnoj i vjerskoj osnovi, deportaciju, protivpravno zatočenje civila, prisilni rad... Praljak je presuđen u procesu protiv "hrvatske šestorke" kojom je potvrđeno da je postojao udruženi zločinački poduhvat. Eto jeli sada jasno???

VL
GO
Gorann
19:02 28.08.2019.

Moglo se drugačije. Hrvatski pregovarači u Daytonu su bili nezainteresirani i neinformirani. Hrvati su dali najviše a dobili NIŠTA zauzvrat - kakvi su to "pregovori"?? Čak su ukinuli i svoju upravnu jedinicu! Dobili su Odžak, pa bolje da su grad Odžak ostavili u RS, ionako su muslimani većina u gradu. Zar nisu mogli dobiti nešto Hrvatsko. Zašto su dobar dio općine Drvar uključujući i nacionalni park dali općini Bihać kad tu nisu živjeli muslimani? Zašto su općini Jajce priključili muslimansko Vlasinje iz Mrkonjić grada a ostavili hrvatsku Liskovicu koja je također na granici? A držali i Jajce i Mrkonjić Grad! Zbog toga su muslimani sada većina i općimi Jajce. Toliko nelogičnosti da treba knjiga da se nabroje!

VL
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.