Studentica iz Kiseljaka Lorena Matić

Lorena hobi pretvorila u posao: šarene slastice svi žele kušati

04.12.2020.
u 08:08

Slatki, šareni i neodoljivi. Uživajući u njihovu okusu, barem na trenutak zaboravljamo viruse i pandemiju i sve moguće strahove koje sa sobom nose, piše Večernji list BiH. 

Vlastiti brand

Upravo su takve slastice krafne i donutsi koje je u vremenu pandemije počela praviti Kiseljačanka Lorena Matić, studentica treće godine ekonomije u Sarajevu koja s obitelji živi u kiseljačkom naselju Brnjaci. Iz ljubavi prema kuhanju i pravljenju slastica koju je naslijedila od majke, Lorena je razvila vlastiti brend koji je već osvojio tržište Kiseljaka. U pitanju su krafne i donutsi, preko društvenih mreža prepoznatljivi i dostupni pod imenom Making Donuts. - Oduvijek sam voljela kuhati, posebice praviti slatkiše. Pravila sam ih za razne prigode, a svi koji su ih kušali bili su oduševljeni. Mnogi su mi govorili da ovaj hobi pretvorim u posao i poslušala sam ih. Pokrenula sam profil na Instagramu pa Facebooku i započela prodaju. Nisam se pokajala iako vrijeme nije nimalo pogodno za razvijanje bilo kojeg posla - kaže nam Lorena ponosna na svoje prve narudžbe te činjenicu da je svojim šarenim i neodoljivim slasticama mnogima uljepšala rođendanske zabave i druga slavlja, jer pogodan su i ukusan ukras, a i lijep dar. Uskoro će, kaže, paketi njezinih slastica biti spremni razveseliti sadašnje, a i buduće kupce. Šareni donutsi, za razliku od krafni koje su tradicionalna slastica na ovim prostorima, ipak su nešto novo. - Donutsi, za koje nema prikladnog prijevoda na hrvatski, spoj su naših tradicionalnih krafni i modernih slastica koje su nam došle iz Amerike.

Odmaram se dok kuham

Ono što želim jest usavršavati se svakim novim danom i praviti što ljepše i ukusnije slastice osluškujući želje kupaca kojima ostavljam i mogućnost da krafne sami ukrase po vlastitoj želji uz izbor slatkiša kojim ih žele dekorirati. Kuhanje je za mene odmor, a pravljenje krafni užitak - kaže. Posao koji je uspjela pokrenuti u pandemiji zasad joj pomaže popraviti studentski proračun. Jedna od njezinih želja je imati i vlastitu slastičarnicu. - Mislim da to Kiseljaku uistinu nedostaje, jedno lijepo i ugodno mjesto u kojemu će uživati u ukusnim i šarenim slasticama. Ja se nadam da ću im baš ja jednog dana tu želju ispuniti - priznaje Lorena. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?