Suvremeni kriminalci

Lopovi sve više ‘operiraju’ izvan svojih gradova, dolaze novi naraštaji koje treba nadzirati...

Burglar trying to pry open window on house
28.12.2016.
u 11:00

U posljednjem policijskom izvješću na području Federacije BiH navode se razbojstva, deset teških krađa i 12 “lakših” krađa. Ovih dana je u Čitluku zabilježena pljačka jednog trgovačkog lanca “teška” više od 70 tisuća maraka. U Hercegovini se posljednjih mjeseci sve više govori o organiziranim kriminalcima i nekim novima koji su ušli u posao pljački i razbojstava. Jedan visokopozicionirani službenik s kojim smo razgovarali istaknuo je kako takve priče imaju uporište, ali i da ne treba pretjerivati.

Prismotra kriminalaca

- Kad govorimo o Hercegovini, dogodila se jedna smjena kriminalaca. Posljednjih godina pritvoreno je više ozbiljnijih igrača kad je kriminal različitih vrsta u pitanju, a neki su pod prismotrom i oslabljen im je utjecaj. Stoga, formirale su se neke nove ekipe razbojnika i pljačkaša koji upadaju u domove, trgovine i druge radnje kako bi se dokopali bilo kakvog plijena. Uglavnom se radi o mlađim naraštajima koji nisu naučili raditi i nisu imali neki osobit odgoj. Policija uglavnom zna o kome se radi, ali ako se takve razbojnike ne bude na vrijeme kažnjavalo i nadziralo, oni u budućnosti mogu postati velik problem, govori nam dugogodišnji, visokopozicionirani policijski službenik. Ipak, kad je događaj u Čitluku u pitanju, smatra kako su posao odradili puno ozbiljniji igrači.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?