Nova radna mjesta

Ljubušaci uoči blagdana dobili novi tržni centar

11.12.2016.
u 08:15

Ljubuški je dobio još jedan prodajni centar te tako obogatio svoj izbor i ponudu prehrambenih i drugih proizvoda građanima. U južnom dijelu grada, u Ulici Stjepana Radića, jučer je otvoren Prodajni centar Namex. Bio je to događaj koji je privukao veliku pozornost Ljubušaka, ali i posjetitelja iz drugih mjesta, koji su u velikom broju nazočili svečanosti otvaranja i tijekom cijelog dana obilazili novootvorene prostore, razgledali, kupovali i krijepili se ponuđenim jelima i napicima. Među posjetiteljima bili su i brojni dužnosnici u vlasti na različitim razinama, gospodarstvenici, kulturni i društveni djelatnici te drugi uzvanici i gosti.

Nakon kraćega obraćanja voditelja programa otvaranja Marinka Karačića, u kojem je predstavio osnovne podatke i značajke trgovačkog lanca Namex, njegova novootvorenoga prodajnog centra u Ljubuškom te sadržaje koji tijekom dana čekaju posjetitelje, središnja ulazna vrata su se otvorila, što je značilo da je objekt službeno otvoren i da posjetitelji mogu ući. Za nekoliko minuta prodajni prostori bili su posve ispunjeni, ljudi su razgledali izložene artikle, uspoređivali cijene i ubrzo su djelatnice na blagajnama imale pune ruke posla. Stvorili su se redovi jer cijene su prigodne, doista povoljne, s popustima od čak 50%, a akcija traje od 10. do 14. prosinca i vrijedi samo za novu poslovnicu u Ljubuškom. Središnji dio je hipermarket Namex s prehrambenim i neprehrambenim artiklima, a svoj prostor imaju i trgovina sportske opreme Sport Reality, trgovina mobilnih uređaja Mobil Shop, ured Hrvatske pošte Mostar, ljekarna Biopharm, caffe slastičarnica te moderno opremljena igraonica za djecu.

- Površina hipermarketa Namex je oko 1500 m2, a cijelog prodajnoga kompleksa oko 2400 m2. U Namexu je zaposleno 50 novih djelatnika, a u drugim trgovinama oko 20. Svi novoprimljeni djelatnici u Namexu su iz općine Ljubuški i tu imamo različitih profila: dva djelatnika s visokom naobrazbom, voditelja poslovnice i računovodstva, a ostali su trgovci, ugostitelji, skladištari, mesari, transportni djelatnici i domari. Svi su prijavljeni i zdravstveno osigurani, rade već mjesec dana, a plaće su poslovna tajna, ovise o stručnoj spremi i poslu koji se obavlja. Ovo je 24. po redu poslovnica Namexa i ujedno i najveća. Dosad je taj primat imala poslovnica na Trnu u Širokom Brijegu sa 750 m2 prodajne površine, a ova je dvostruko veća. Što se tiče planova za budućnost, hoćemo li raditi samo hipermarkete i koje veličine, manje ili srednje, to će diktirati i ovisiti o stanju na tržištu. Hercegovina ima dosta široke konkurente koji su iz cijele države i izvan nje, a mi vidimo svoju prednost u tome što smo vodeći hercegovački lanac, kaže Grgo Ćorić, djelatnik Odjela marketinga u Namexu. Ćorić ističe kako samo Namex ima više od 360 zaposlenih, a Nakić Grupa koja djeluje u cijeloj BiH i koja uključuje Namex, Lukas TP Nakić d.o.o., punionicu prirodne izvorske vode Leda i pekarnicu Nam-pek, oko 550 zaposlenih. Najavljuje da će i u 2017. godini biti novih poslovnih poteza i otvaranja poslovnica. Bio je to ugodan dan za brojne posjetitelje koji su, osim dobre kupnje, mogli uživati i u pristojnom cateringu, roštilju, točenom pivu i glazbi uživo. Osim toga, svaki posjetitelj koji je u hipermarketu Namex kupio robu u bilo kojem iznosu, dobio je prigodni poklon-paket i sa svojim računom sudjelovao u velikoj nagradnoj igri čije je izvlačenje bilo četiri puta.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?