kreševo

Ljetnu sezonu obilježili infrastrukturni radovi

23.08.2017.
u 10:00

Više je gradilišta ovog ljeta otvoreno na području općine Kreševo na kojima se izvode infrastrukturni radovi, čijim završetkom se poboljšavaju uvjeti življenja u ovoj srednjobosanskoj općini. Među najvažnijim je projekt izgradnje vodospremnika Orunj.

Sanacija prometnice

Radovi koji su započeli prije godinu i pol ovih su dana privedeni kraju te je vodospremnik, koji će poboljšati vodoopskrbu Kreševa, u funkciji. Radove je izvodilo građevinsko poduzeće iz Kreševa.

U naselju Volujak u tijeku su radovi na sanaciji regionalne prometnice. Projektom je predviđeno proširenje i sanacija ceste na dionici dugoj 300 metara te raskrižja kojim se skreće k selu Bukva. Nositelj radova je Direkcija za ceste Srednjobosanske županije, izvođač radova je privatno poduzeće iz Kiseljaka, dok nadzor obavlja poduzeće iz Sarajeva.

Kreševljaci su posebno ponosni na izgradnju aneksa sportske dvorane kojom Kreševo dobiva moderno uređenu i funkcionalnu sportsku dvoranu.

Dodatna sredstva

Radove na projektu financira Vlada Republike Hrvatske. Za unutarnje uređenje trebat će osigurati dodatna sredstva, ali će dvorana, kad i to bude obavljeno, biti jedna od boljih na ovim prostorima, ističu predstavnici općinske vlasti koji su ovih dana obišli najvažnija gradilišta u ovoj općini.

Zasigurno, na kraju ljeta moći će se zaključiti da je po projektima ono bilo dosta uspješno.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije