jednostavni recepti

Ljetna osvježenja od lubenice: Sladoled, sok ili koktel s vinom

Canva
20.06.2021.
u 17:28

Lubenica se sastoji od 90 posto vode i prirodno je bogata elektrolitima poput kalija i magnezija, koji pomažu vašem tijelu da održi zdravu ravnotežu tekućine, što je posebno važno tijekom ljeta. 24sata.hr donosi recepte što sve možete napraviti od lubenice. 

Sladoledi od lubenice

Vrlo je jednostavno - izradite komade lubenice u blenderu s jogurtom ili mlijekom i dobit ćete kremasti smoothie. Zasladiti ga možete medom, a listići svježe mente dat će mu još snažniju osvježavajuću aromu.

Potom smjesu ulijte u kalupa za sladoled i zamrznite.

Postoji još jedan zgodan recept. Zamrznutu lubenicu ubacite u blender sa nekoliko šnita zamrznutih banana. Dodajte bademovo mlijeko i javorov sirup pa blendajte dok smjesa ne bude skroz glatka. Ovu hladnu kremu možete poslužiti odmah ili zamrznuti pa jesti kao sladoled.

Foto: Canva

Recept za napitak od lubenice

Sastojci:

*šalica od 2,4 dl

2 šalice narezane lubenice
sok i korica od pola limete
20 listova bosiljka ili 2 velike grančice 
malo himalajske soli
4 šalice vode

Postupak:

U staklenku slažite sve sastojke u slojevima počevši sa lubenicom, a potom je napunite vodom. Ostavite da odstoji u hladnjaku od 3 do 24 sata prije posluživanja. Nakon što ga smiksate i procijedite, ovaj fini napitak u hladnjaku može stajati dva dana.

Osvježavajući napitak za odrasle

Foto: iStockPhoto.com

Pjenušavo vino pomiješajte sa sokom lubenice, malo limete i listićima svježe mente. Poslužite hladno u čašama za martini i ukrašene bobicama voća koje ste naboli na čačkalice.

Ukoliko nemate pjenušavo vino, stavite votku ili neko drugo omiljeno alkoholno piće.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?