Livno

Livanjke u Mrkonjić Gradu upriličile susret i radionicu za mlade

07.06.2016.
u 10:00

U organizaciji Udruge žena “LI-Woman” iz Livna organiziran je još jedan uspješan događaj u okviru projekta “Svi različiti su jednaki”. Ovoga puta mjesto događanja bio je Mrkonjić Grad.

Članovi Centra mladih iz Mrknjić Grada pokazali su se kao vrlo srdačni, topli i uspješni domaćini. Druženje među mladima iz Glamoča, Bosanskog Grahova, Livna, te domaćina Mrkonjić Grada, po riječima sudionika, bilo je iznad očekivanja. Rezultiralo je prijateljstvima i obećanjima za nove susrete, što je i  jedan od ciljeva ovog projekta, istaknula je izvršna direktorica UŽ-a “LI-Woman” Jasminka Borković te dodala kako je projekt podržan od američkog Veleposlanstva u Bosni i Hercegovini.

Održan je trening pod nazivom “Komunikacijske strategije i rješavanje konflikata” s ciljem da mladi iz ciljnih općina unaprijede znanja i vještine u oblasti komunikacije i njezina značaja za međuljudske odnose. 

Kroz interaktivan rad sudionici su saznali koje su prepreke dobroj komunikaciji i metode unapređenja.

Rad na temi o konfliktima i njihovom rješavanju omogućio je mladima da se upoznaju s uzrocima i posljedicama konflikata, o individualnom pristupu konfliktnoj situaciji, o pozitivnim stranama konflikta, o percepciji i različitim točkama gledišta na njega, kao i sposobnosti empatije prema drugima. Naša sugovornica, inače psihologinja po struci, istaknula je kako je trening cijelim svojim tijekom bio interaktivan s mnogo praktičnih vježbi. Na treninzima je sudjelovalo 26 mladih, a doprinos njegovoj uspješnosti dalo je 5 volontera iz Livna i Mrkonjić Grada. Iduća projektna aktivnost bit će međusobni posjeti mladih iz spomenutih općina.

 

Ključne riječi
rad

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije