Skandalozan istup

Liječnik Mahinagić izvrijeđao Hrvate iz Žepča

zepce
Foto: Portal Vecernji.ba
02.11.2014.
u 09:48

Hrvati nisu dopustili da mještani Željeznog Polja grade kuće u mjestu Rasadnik gdje su im komunisti oteli zemlju

Vijećnik u OV-u Žepča Marinko Tokić zatražio je sankcioniranje kolege iz SDP-a Kemala Mahinagića nakon što je Hrvate iz naselja Papratnica vrijeđao nazivajući ih ustašama te nakon toga uputio pogrdne riječi i prema kolegi. Sve je počelo sredinom prošlog mjeseca kada je za vrijeme održavanja svečane sjednice Općinskog vijeća Žepče manja skupina mještana iz naselja Željezno Polje, čiji su objekti stradali zbog poplava i klizanja tla, samoinicijativno zauzela zemljište zvano Rasadnik za izgradnju kuća.

Nacionalizirano zemljište

Ta skupina mještana bošnjačke nacionalnosti nije prihvatila prijedlog Općine da u mjestu Donja Golubinja grade svoje kuće te su protivno odluci Općinskog vijeća uzurpirali Rasadnik. Radi se o zemljištu koje su Hrvatima oduzele komunističke vlasti u procesu nacionalizacije. Zbog toga su se mještani Papratnice okupili i izrazili prosvjed zbog nedjelovanja institucija i čina nasilnog uzurpiranja zemljišta. Po navodima mještana, iz vozila se okupljenima obratio Mahinagić pitajući zašto ne daju graditi kuće ljudima iz Željeznog Polja. Oni su rekli da se radi o njihovom zemljištu, a on ih je nazvao ustašama te nastavio psovati i vrijeđati. - Ovakav nacionalistički ispad i vrijeđanje mještana Papratnice, ali i svih Hrvata općine Žepče nije primjeren ni za jednu osobu, a kamoli za jednog liječnika i općinskog vijećnika koji bi trebao raditi u korist svih građana općine Žepče, ističe Tokić, piše Vecernji.ba. On dodaje da je zbog toga na 20. redovitoj sjednici Općinskog vijeća Žepče uputio inicijativu da ova institucija osudi takav istup koji potiče nacionalnu mržnju te poduzmu odgovarajuće stegovne mjere.

Sankcije za Mahinagića

Tokić je također zatražio da Općinsko vijeće uputi inicijativu Domu zdravlja u Žepču da poduzme stegovne mjere jer je dr. Mahinagić njihov djelatnik. Tu inicijativu Tokić je objasnio time da veliki dio građana hrvatske nacionalnost izražava opravdanu bojazan za liječenje kod liječnika koji javno izražava mržnju prema Hrvatima. Nakon iznesene inicijative vijećnika Tokića, vijećnik Mahinagić je tražio repliku govoreći: “Što ću ja slušati što neki majmun govori?”. Kako se doznaje, sljedeći korak bit će sudsko zadovoljenje pravde za izrečene uvrede. Po Tokiću, Mahinagić je samo pokazao da se ne razlikuje od SDP-a koji je ionako u službi samo jednoga naroda ‘ne skrivajući svoje nacionalističke emocije i isključivost prema drugima i drukčijima’.

Komentara 2

Avatar whitesox
whitesox
21:04 02.11.2014.

On je sramota muslimanima!koji je to taliban!

HR
Hrvat1992
10:18 03.11.2014.

Primitivac, a liječnik! Kakav je tek s pacijentima?

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije