hnž

Liječnici u HNŽ-u stupili u generalni štrajk

19.03.2018.
u 10:00

 Oko 700 liječnika u Hercegovačko-neretvanskoj županiji stupilo je u ponedjeljak ujutro u generalni štrajk.

- Štrajk se provodi u svim zdravstvenim ustanovama na području HNŽ-a, a prema informacijama koje imamo s terena štrajku se odazvalo gotovo 700 liječnika - kazao je u izjavi za Fenu zamjenik predsjednika Sindikata doktora medicine i stomatologije HNŽ-a Elvedin Habibija.

Sindikat doktora medicine i stomatologije HNŽ-a od županijske vlade traži vođenje odvojenih pregovor i potpisivanje zasebnog kolektivnog ugovora za doktore medicine i stomatologije, kao što je to urađeno u drugim županijama, dok Vlada HNŽ-a inzistira na zajedničkim pregovorima s predstavnicima sva tri sindikata zaposlenih u zdravstvu i jednom kolektivnom ugovoru.

Habibija je kazao kako liječnici ne odustaju od svojih zahtjeva te da je sada na potezu Vlada HNŽ-a.

Podsjetio je da se za vrijeme generalnog štrajka primaju samo pacijente čiji je život ugrožen i pacijenti kojima zbog njihovog zdravstvenog stanja prijeti trajni invaliditet.

Onkološki pacijenti i trudnice također će se primati prema ustaljenom redoslijedu.

Komentara 1

BR
brodarevac
10:38 19.03.2018.

sa HDZ streme svi europejskim vrijednostima, i kad bi oni imali vlast u HNK kantonu svi bi živjeli kao u EU. Niko ih ne razumije Čovu samo smetaju da nas odvede sve u Evropu dajte mu da bude monarh ii more će dovesti na ulazu Mostara, znate kako je promjenio tok rijeke za svoju kuću još više će uradi za narod samo mu dajte vlast.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije