Mali nogomet

Liga MZ Mostara pod upitnikom zbog slabe podrške lokalne sredine

01.07.2019.
u 08:00

Organizatori su se u svih 12 prethodnih izdanja natjecanja oslanjali uglavnom na sebe

Zbog izostanka financijske podrške lokalne sredine i svih drugih razina vlasti, ovog je ljeta upitna organizacija Lige mjesnih zajednica Grada Mostara. Ova pozitivna priča u gradu na Neretvi došla je pod znak pitanja zbog financija. To je postalo jasno nakon što prošlog tjedna nije održan očekivani ždrijeb skupina. Organizatori su se oglasili priopćenjem za javnost, koje više sliči apelu za pomoć.

- Kao organizatori i idejni tvorci Lige MZ Grada Mostara primorani smo reagirati i ukazati na neodgovorno ponašanje institucija vlasti prema natjecanju koje od samog početka u sportskom duhu okuplja veliki broj mladih. U Ligi MZ Grada Mostara sudjeluju 23 seniorske i 15 juniorskih momčadi, što nam daje brojku od više od 400 sportaša uključenih u natjecanja. Prošle godine utakmice Lige MZ Grada Mostara i Lige Hercegovine na igralištu kod Desete osnovne škole u Mostaru pratilo je oko 50.000 gledatelja. Svi susreti protekli su u sportskom nadmetanju, a Mostar se može pohvaliti činjenicom da ima i pobjednika Lige Hercegovine, to je momčad MZ Balinovac. Tijekom ljetnih dana Mostarci svih generacija mogu uživati u kvalitetnoj igri na igralištu i druženju. Mnogo je onih koji nisu izravno uključeni u natjecanje, ali ga smatraju vrhunskim događajem jer sport i rekreacija okupljaju i povezuju brojne stanovnike Mostara i okolice. Ligu MZ Grada Mostara pokrenula je nekolicina sportskih entuzijasta, prije svega pokojni Vjekoslav Arapović po kojemu naša udruga nosi naziv. Tijekom 12. izdanja oni su nesebično dali svoje vrijeme, materijalna i nematerijalna sredstva, kako bi svi zaljubljenici u sport imali svoje mjesto za okupljanje, odnosno Ligu MZ Grada Mostara. Nažalost, svih ovih godina potpora ovom projektu od strane predstavnika vlasti na lokalnoj razini bila je izuzetno mala. Tako da je zbog nedostatka financijskih sredstava odigravanje ovogodišnje Lige MZ Grada Mostara pod znakom pitanja. Ni gospodarski subjekti koji djeluju na području Mostara nisu podržali organizaciju natjecanja pa je isto proteklih godina održano samo zahvaljujući radu entuzijasta. Na sastanku predstavnika mjesnih zajednica Mostara i organizatora Lige donesen je zaključak da se priopćenjem za javnost o svim događanjima obavijeste građani Mostara te je poslana jasna poruka kako se ne smije dopustiti neodržavanje natjecanja. Nadamo se kako će ovo reagiranje naići na pozitivan odgovor kod odgovornih u institucijama vlasti i kako će iznaći sredstva za potporu Ligi MZ Grada Mostara - stoji u priopćenju HUSR-a “Vjekoslav Arapović” koji organizira Ligu. Neodigravanje ovog natjecanja bila bi još jedna velika pljuska sportu u Mostaru. Možda se odigra neki “blic” turnir kako bi se spriječila velika sramota pa bi Mostar ipak imao svog predstavnika na ovogodišnjoj završnici Lige Hercegovine u Posušju. U slučaju da se spomenuto natjecanje uopće ne odigra, razočarani bi prvenstveno bili brojni natjecatelji i ljubitelji malog nogometa. Bio bi to još jedan poraz sporta u Mostaru.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije