SDA nastavlja s blokadama

Lendo poručio jasno i glasno, neću podržati imenovanje Vlade FBiH

31.03.2023.
u 13:28

Stranka demokratske akcije nastavlja putem blokada kojim je krenula nakon što je postalo jasno da s ovom stranko nitko tko ne mora neće u koaliciju.

Refik Lendo (SDA), dopredsjednik Federacije BiH na konferenciji za novinare danas je jasno i glasno poručio da neće podržati imenovanje nove Vlade Federacije BiH te zato naveo najmanje tri razloga.

„Prvi je jer pobjedničke bošnjačke stranke SDA nema u toj priči, drugi razlog jer smatram da je donesema mimo Ustava i zakona, a treći je jer ja te ljude koji su predloženi za ministre ne poznajem. Znam samo jednog kandidata iz Tešnja, dobitnika Zlatnog ljiljana i samo bi njega podržao“, izjavio je Lendo koji tvrdi da je Odluku o imenovanju Vlade FBiH koju je donijela predsjednica Federacije BiH Lidija Bradara (HDZ BiH) te je proslijedila na suglasnost dvojici dopredsjednika Refiku Lendi i Igoru Stojanoviću (SDP), dobio 45 minuta prije obraćanja medijima u zgradi Parlamenta Federacije BiH. 

Lendo je ustvrdio i da prilikom sastanaka s kolegama u Predsjedništvu F BIH, Lidijom Bradara i Igorom Stojanovićem nije bilo govora o imenima kandidata za ministre te da mu je visoki predstavnik Christian Schmidt poručio da sjednu i dogovore se . Po Lendi, sasvim očekivano, ispada da sjedali jesu, ali dogovorili se nisu, a da mu je stranka važnija od svega Lendo je ponovio podrcrtavajući još jednom da je ulazak SDA u vlast uvjet podrške imenovanju Vlade F BiH.

Iako ova stranka nije dio parlamentarne većine ni na razini Federacije BiH po Refiku Lendu onda svoj legitimitet crpi iz Kluba Bošnjaka u Domu naroda Parlamenta F BiH.

„Ja trebam dati suglasnost na imenovanje ministara iz reda bošnjačkog naroda, ne može ih Lidija birat“, završio je svoje obraćanje medijima Refik Lendo.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?