LJUBUŠKI

Leko: Potpora centrima za djecu i mlade s poteškoćama u ZHŽ će ubuduće biti i veća

19.09.2023.
u 13:13

Briga o ranjivim kategorijama, a posebice djeci i mladima s poteškoćama u razvoju svakako je među prioritetima Vlade Zapadnohercegovačke županije što se ogleda kroz razne vidove potpore, između ostaloga centrima i ustanovama koji o njima brinu, zaključeno je danas prilikom posjete dopredsjednice Vlade i ministrice financija ZHŽ, Blagice Leko JU Edukacijsko-rehabilitacijskom centru za djecu, mlade i odrasle osobe Ljubuški. 

Naime, Odlukom Vlade Zapadnohercegovačke županije iz županijskog proračuna za 2023. godinu odobrena je isplata 60.000 KM za potporu ovoj javnoj ustanovi jedinstvenoj na području Federacije BiH koja djeluje kao dnevni centar i nudi usluge djeci i mladima s poteškoćama u razvoju i to po najvišim standardima. Uz navedena sredstva koja se izdvajaju iz Proračuna ZHŽ za funkcioniranje JU Edukacijsko-rehabilitacijski centar za djecu, mlade i odrasle osobe Ljubuški, čiji su korisnici djeca i mladi u dobi od dvije do 38 godina, Zavod zdravstvenog osiguranja ZHŽ izdvaja dodatnih 50.000 KM. Potpora će u narednom razdoblju, prema riječima ministrice Leko biti još veća.

-Cilj nam je u narednom razdoblju povećati iznos sredstava koja se iz Proračuna Zapadnohercegovačke županije izdvajaju za rad ovog rehabilitacijskog centra u Ljubuškom, kao i za rad centra za djecu s poteškoćama u tjelesnom i/ili psihičkom razvoju „Marija - Naša Nada“ u Širokom Brijegu kako bi njihovi korisnici i dalje imali najvišu kvalitetu usluga koje su neophodne osobama s poteškoćama u razvoju, kazala je Leko, te dodala kako će Vlada Zapadnohercegovačke županije podršku dati i centrima u Grudama i Posušju koji tek trebaju krenuti s radom u narednom razdoblju. Centar u Grudama je u fazi izgradnje, dok Općina Posušje radi na pribavljanju glavnog projekta.

Ravnateljica Centra, Marija Kikaš ovom prilikom se zahvalila Vladi Zapadnohercegovačke županije na podršci, te ministrici Leko na posjeti. Podsjetila je na činjenicu da broj korisnika ovog centra konstantno raste, što sa sobom nosi potrebu uvođenja novih usluga shodno njihovim potrebama.

Inače, Grad Ljubuški osnovao je JU Edukacijsko-rehabilitacijski centar za djecu, mlade i odrasle osobe Ljubuški prije šest godina, prostire se na oko 500 metara četvornih te je opremljen po najvišim standardima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije