Nedjeljni ručak:

Legendarni chef Stevo Karapandža otkrio nam je tajnu savršeno pripremljene teleće koljenice

stevo karapandža
Sandra Šimunović/PIXSELL
30.01.2022.
u 09:02

Kod teleće koljenice najvažnije je da je pečete na temperaturi 170-190 stupnjeva dok meso ne bude mekano i počne se odvajati od kosti. Također, koljenicu obavezno treba podlijevati vlastitim sokovima u više navrata i okretati da se fino ispeče sa svih strana - poručuje legenda hrvatske gastronomije, Stevo Karapandža. Evo i recepta za fini nedjeljni ručak u kojem je teleća koljenica glavna zvijezda.

Pečena teleća koljenica

Sastojci:

1 teleća koljenica

1 kg krumpira

2 mrkve

1 glavica brokule

1 glavica cvjetače

1 korijen hrena

1/2 dl ulja

50 g maslaca

mješavina svježeg začinskog bilja po želji (timijan, ružmarin, komorač, kadulja...)

sol, papar iz mlinčića

 | Autor : Sandra Šimunović/Pixsell Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Priprema:

Koljenicu dobro natrljajte mješavinom svježeg začinskog bilja (možete kao zamjenu koristiti smjesu suhih začina za pečenje), solju i paprom pa je stavite peći u namašćeni lim. Podlijte s malo tople vode. Pecite na temperaturi 170-190 stupnjeva uz često podlijevanje. U međuvremenu posebno skuhajte mrkvu, brokulu i cvjetaču. Od kuhanog krumpira s dodatkom maslaca napravite pire u koji po želji umiješajte svježe ribani hren. Poslužite koljenicu s pripremljenim povrćem i pireom od krumpira začinjenim hrenom. Meso i povrće prelijte sokom od pečenja

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?