prevara

Lažni električari traže novac od građana

27.04.2018.
u 10:50

Stanovništvo BiH ponovno je na meti prevara. Nakon lažnih sakupljača humanitarne pomoći za razna liječenja, “statističara” koji su ulazili u stanove, sada su se pojavile osobe koje se lažno predstavljaju kao radnici javnih poduzeća i traže od korisnika da im plate račune.

Iz Zavisnog poduzeća “Elektrokrajina” Banja Luka su upozorili da su se na području Banja Luke pojavile osobe koja se lažno predstavljaju kao radnici ovog poduzeća, tražeći novac od kupaca električne energije.

Lažno predstavljanje

- Prema našim saznanjima, te osobe se lažno predstavljaju kao prethodnica ekipe električara Elektrokrajine ili podružnice Elektrodistribucije Banja Luka koji će, navodno, izvršiti izmještanje mjernih uređaja (brojila) iz objekata kupaca električne energije. Za te usluge traže da im kupci na mjestu događaja u gotovini isplate određeni novčani iznos - navode iz Elektrokrajine. Iz ovog poduzeća ističu da su o tim saznanjima upoznali Policijsku upravu Banja Luka koja je počela raditi na ovom slučaju.

Radni nalog

Iz Elektrokrajine obavještavaju kupce električne energije da ovlašteni terenski radnici ovog poduzeća ne mogu tražiti uplatu na mjestu događaja, pogotovo u gotovini, za bilo kakve usluge, ističući da se naplata isključivo obavlja preko žiro računa. Radnici Elektrokrajine, kako ističu iz ovog poduzeća, pri ulasku u posjed kupca, na njegov zahtjev, moraju pokazati radni nalog i akreditaciju s osobnim identifikacijskim podacima.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije