Sporazum o suradnju između Medicinskog fakulteta SUM-a i Hrvatske liječničke komore

Lakše nostrificiranje diploma studentima koji diplomiraju na Medicinskom fakultetu u Mostaru

11.11.2022.
u 12:49

- Mi na ovaj način definiramo međusobnu suradnju u smislu organizacije zajedničkih projekata kako znanstvenih tako i istraživačkih, ali isto tako nam se otvara mogućnost oko sudjelovanja na zajedničkim simpozijima, tečajevima i radionicama – kazao je Ćavar.

Medicinski fakultet Sveučilišta u Mostaru i Hrvatska liječnička komora potpisali su okvirni sporazum o suradnju koji će omogućiti lakše nostrificiranje diploma studentima koji diplomiraju na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

Sporazum su potpisali dekan Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Ivan Ćavar i predsjednik Hrvatske liječničke komore doc. dr. sc. Krešimir Luetić.

Nakon potpisivanja dekan Ćavar je kazao medijima kako se potpisanim okvirnim sporazumom definira suradnja u sklopu stručne nastavne i znanstvene djelatnosti te kako je ovo značajan događaj za Medicinski fakultet Sveučilišta u Mostaru.

- Mi na ovaj način definiramo međusobnu suradnju u smislu organizacije zajedničkih projekata kako znanstvenih tako i istraživačkih, ali isto tako nam se otvara mogućnost oko sudjelovanja na zajedničkim simpozijima, tečajevima i radionicama – kazao je Ćavar.

Također, ocijenio je kako će sada studenti koji diplomiraju na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostari moći lakše nostrificirati diplome u Republici Hrvatskoj.

- U biti, naši studenti koji diplomiraju na Medicinskom fakultetu SUM-a sad će moći značajno lakše nostrificirati svoje diplome u Republici Hrvatskoj budući da smo mi već započeli s procesom reakreditacije i revizije nastavnih planova i programa, tako da očekujemo da ćemo u idućoj godini u potpunosti nastavne planove i programe prilagoditi onima u Republici Hrvatskoj – pojasnio je Ćavar.

Ocijenio je kako u buduće neće biti nikakve razlike između studiranja na mostarskom Medicinskom fakultetu i studiranja na medicinskim fakultetima u Republici Hrvatskoj.

Predsjednik Hrvatske liječničke komore doc. dr. sc. Krešimir Luetić izrazio je zadovoljstvo potpisanim okvirnim sporazumom.

- Hrvatska liječnička komora je iznimno zadovoljna što smo potpisali ovaj okvirni sporazum i ovo je samo temelj da nastavimo našu dobru i uspješnu suradnju – kazao je Luetić.

Istaknuo je kako je je Medicinski fakultet u Mostaru jedini medicinski fakultet izvan Republike Hrvatske na kome se nastava odvija na hrvatskom jeziku te da značajan broj diplomiranih studenata, odnosno mladih liječnika svake godine dođe i učlani se u Hrvatsku liječnički komoru i nastavlja svoju karijeru u Republici Hrvatskoj.

- Mislimo da će to i nadalje biti tako i želimo produbiti veze i odnose i dobru i uspješnu suradnju s mostarskim Medicinskim fakultetom – poručio je Luetić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije