recept

Lagano jelo: Makaroni sa špinatom, piletinom i sirom

shutterstock
14.05.2021.
u 21:19

Špinat je bogat klorofilom, proteinima, mineralima željezom, magnezijem, fosforom te brojnim oligoelementima potrebnima za održavanje ravnoteže zdravlja. Zbog toga je ovaj jednostavan recept idealan da iskoristite špinat pogotovo ako ga imate u svom vrtu, piše 24sata.hr. 

Sastojci:

170 g makarona

sprej za pečenje

340 g pilećih prsa bez kože i kostiju -narežite ih na komade debljine 2,5 cm

32 g sitno nasjeckanog luka

184 g polumekanog sira s češnjakom i biljem

236 ml obranog mlijeka

17 g višenamjenskog brašna

85 g isjeckanog sira Cheddar

250 g špinata

85 g cherry rajčica

Priprema:

Skuhajte makarone prema uputama na pakiranju, samo u vodu nemojte dodavati sol. U međuvremenu, sprejom za pečenje premažite veliku tavu. Zagrijte ju na srednje jakoj vatri. Dodajte piletinu i luk. Pržite četiri do šest minuta ili dok piletina ne postane ružičasta, a luk omekša. Ako luk prebrzo porumeni, smanjite vatru. Kada bude gotovo uklonite tavu s vatre. Otopite polumeki sir. 

U srednjoj zdjeli umutite mlijeko i brašno dok ne postane glatko. Dodajte sve smjesi piletine i stavite kuhati na umjerenoj vatri dok se ne zgusne i postane mjehurića. Miješajte cijelo vrijeme. Kada se zgusne smanjite vatru na najnižu.

Umiješajte sir Cheddar dok se ne rastopi. Dodajte kuhane makarone. Sve kuhajte i miješajte jednu do dvije minute. Umiješajte špinat i prelijte cherry rajčicama izrezanim na četvrtine. Poslužite i uživajte!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?