posjet Uredu za borbu protiv krijumčarenja nezakonitih migranata

Kuprešaković u posjetu OLTIM-u u Parizu: Jačanje suradnja u području krijumčarenja migranata i trgovine ljudima

25.03.2024.
u 17:29

Ravnatelj Granične policije BiH Mirko Kuprešaković i pomoćnik ravnatelja za organizaciju i operacije GPBiH Dragan Kulić sudjeluju danas u Parizu u studijskom posjetu Uredu za borbu protiv krijumčarenja nezakonitih migranata (OLTIM) pri Graničnoj policiji u Francuskoj, a u sklopu EU4FAST programa.

Prvi dan studijskog posjeta, koji traje do 29. ožujka, održana je prezentacija u sklopu OLTIM-a te su predstavljene aktivnosti i metodologija rada Ureda za borbu protiv krijumčarenja nezakonitih migranata i mogućnosti unaprjeđenja suradnje kroz jačanje međuagencijskih veza u borbi protiv organiziranih kriminalnih skupina u vezi s nezakonitim migracijama i krijumčarenjem ljudi, istaknuto je iz GPBiH. 

Cilj ovog posjeta je, kako navode, potpuni uvid unutar OLTIM-a, u njegove pravne, administrativne, logističke i operativne aspekte kako bi se ojačala izgradnja policijskih i pravosudnih kapaciteta i suradnja na regionalnoj i europskoj razini u području krijumčarenja migranata i trgovine ljudima.

Tom prilikom, ravnatelj Ureda za borbu protiv krijumčarenja nezakonitih migranata Xavier Delrieu uručio je ravnatelju Kuprešakoviću nacionalni znak OLTIM-a u znak zahvalnosti za potporu i odličnu suradnju.

CIVIPOL je tehnički operater za suradnju Ministarstva unutarnjih poslova Francuske i partner u provedbi programa EU4FAST WB - EU podrška jačanju borbe protiv krijumčarenja migranata i trgovine ljudima na zapadnom Balkanu koji financira Europska unija.

Studijskom posjetu, iz policijskih agencija BiH, nazoče i ravnatelj Službe za poslove sa strancima Žarko Laketa i ravnatelj Državne agencije za istrage i zaštitu Darko Ćulum, stoji u priopćenju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije