SARAJEVO

Kuprešaković i McMurray razgovarali o prekograničnom kriminalu i nezakonitim migracijama

22.04.2024.
u 13:08

Ravnatelj Granične policije BiH Mirko Kuprešaković u ponedjeljak je održao sastanak s Christopherom McMurrayjem višim savjetnikom za suradnju s policijom Ureda za međunarodnu borbu protiv narkotika i provedbu zakona (INL) pri Veleposlanstvu SAD-a.

Na sastanku su razgovarali o sigurnosnim pitanjima, prekograničnom kriminalu i razmijenili iskustva i informacije u vezi s nezakonitim migracijama.

Ravnatelj Kuprešaković je predstavio aktivnosti koje provode pripadnici GPBiH s ciljem suzbijanja prekograničnog kriminala i organiziranog kriminala u vezi s krijumčarenjem i trgovinom ljudi te zahvalio Veleposlanstvu SAD-a, na suradnji i dugogodišnjoj podršci radu i razvoju ove policijske agencije.

Posebno je istaknuo obuke koje su organizirali za pripadnike Granične policije BiH, prilikom čega policijski službenici usvajaju nova znanja i vještine, razmjenjuju iskustva i uče od najvećih stručnjaka.

Na obostrano zadovoljstvo, iskazana je otvorenost za jačanjem dosadašnje suradnje i utvrđeni su idući koraci u zajedničkim aktivnostima, kaže se u priopćenju Granične policije BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije