zbog završnih radova

Kroz Međugorje ovoga će se tjedna prometovati alternativnim pravcima

01.03.2021.
u 21:40

Nova cesta kroz Međugorje bit će završena uskoro, a završni radovi počeli su danas. Riječ je o dionici regionalne ceste R-425a koja je u potpunosti rekonstruirana, piše Večernji list BiH

Vrijednost radova 5,5 mil. KM

Zbog završnih radova ova će prometnica, od mosta u Miletini do kružnog raskrižja Atlas u Međugorju i samom kružnom raskrižju, u idućih sedam dana tijekom dana biti zatvorena za promet. Kako su naveli iz Općine Čitluk, za vrijeme izvođenja radova režim odvijanja prometa bit će izmijenjen na način da će se promet iz smjera Čapljine preusmjeriti desno prije mosta u Miletini za Međugorje, a iz Čitluka u smjeru Čapljine na alternativni pravac Čitluk – Mostarska Vrata – Čapljina.

Odvijanje prometa kontrolirat će pripadnici PU Mostar (PP Čitluk) i PU Čapljina. Na spomenutoj dionici izvršit će se postavljanje završnog habajućeg sloja asfalta. U rješenju koje je potpisao ministar prometa i veza HNŽ-a Stjepan Krasić navedeno je kako će se asfalterski radovi izvoditi u cijeloj poprečnoj širini prometnice da se ne izvodi produžni spoj, odnosno radi postizanja što bolje zbijenosti i ravnosti habajućeg asfaltnog sloja.

Inače, obnova dionice Miletina - Atlas dio je projekta rehabilitacije regionalne ceste R-425a vrijednog gotovo 5,5 mil. KM. Projekt je podijeljen u tri poddionice, od kojih su dvije većim dijelom na području općine Čitluk. Riječ je o poddionici Miletina – Međugorje (Atlas) i poddionici Međugorje (Atlas) – Tromeđa.

Početku radova prethodilo je potpisivanje ugovora o rehabilitaciji regionalne ceste R-425a – dionice Zvirovići – Tromeđa koji su potpisali Federalno ministarstvo prometa i veza, JP Autoceste FBiH i Ministarstvo prometa i veza HNŽ-a.

Tri poddionice

Odlukom Vlade FBiH odobrena su sredstva za rehabilitaciju regionalne ceste R-425a na dionici Tromeđa – Zvirovići, a za implementatora je određen JP Autoceste FBiH. Nakon provedene procedure javne nabave ugovor za izvođenje radova sklopljen je s posuškim poduzećem KTM Brina d.o.o. u vrijednosti od 5,448.481,38 KM s PDV-om. Nadzor obavlja konzorcij IPSA institut d.o.o. Sarajevo i IGH Mostar. Predmetna dionica dužine je oko 5,8 km, a podijeljena je na tri poddionice: Zvirovići – Miletina – 2,5 km, zatim Miletina – Međugorje (Atlas) – 2,2 km te Međugorje (Atlas) – Tromeđa – 1,1 km.•

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
22:29 01.03.2021.

a dan žalosti .. preminuo je vaš čovjek zvan gradonačelnikom

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?