uoči predizborne kampanje

Krizni stožer FBiH izdao preporuke za javna okupljanja

koronavirus - maske
Dusko Jaramaz/Pixsell
08.10.2020.
u 12:21

Organizatori skupa moraju voditi računa o dozvoljenom broju osoba, kao i gustini rasporeda osoba; prirodi kontakta tijekom događaja i osiguranju sjedećih mjesta, mogućnosti organizacije na otvorenom, dobi posjetitelja i dužini trajanja događaja

Krizni stožer FBiH i Zavod za javno zdravstvo FBiH izdali su preporuke za planiranje javnih okupljanja u vrijeme pandemije koronavirusa, a uoči predizborne kampanje koja počinje 16. listopada. 

Organizatori skupa moraju voditi računa o dozvoljenom broju osoba, kao i gustini rasporeda osoba; prirodi kontakta tijekom događaja i osiguranju sjedećih mjesta, mogućnosti organizacije na otvorenom, dobi posjetitelja i dužini trajanja događaja.

"Preporuča se da postoji popis uzvanika, popis posjetitelja. Neophodno je imati kontrolu ulaska na događaj. U ovisnosti od epidemiološke situacije uvesti skrining posjetitelja na simptome COVID-19 bolesti prilikom ulaska na događaj", navode iz ZZJZ FBiH, prensi N1. 

Pored provođenja već donesenih naredbi, potrebno je planirati nadziranje mjera i imati plan komunikacije s nadležnim zdravstvenim institucijama.

Sve posjetitelje neophodno je informirati o mjerama kao što su obvezno nošenje maske i držanje distance, o simptomima bolesti i sl. Osobama koje boluju od kroničnih bolesti preporuča se da ne dolaze na događaj.

"Ako dođe do sumnje u pojavu COVID-19 vezano za događaj, organizatori moraju pružiti punu podršku nadležnim zdravstvenim ustanovama. Ovo uključuje pružanje informacija o uzvanicima i posjetiteljima, posebno onim koji su imali simptome karakteristične za COVID-19. Ukoliko se pojavi dokazani slučaj COVID-19, potrebno je osigurati mehanizam putem kog se posjetitelji koji su bili u kontaktu sa zaraženim mogu obavijestiti", navode iz Zavoda za javno zdravstvo FBiH.

Detaljnije informacija možete pročitati OVDJE

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije