Predsjedateljica VM BiH na 23. obljetnici i Danu Granične policije BiH

Krišto: Vaš posao iziskuje visoku razinu znanja, snalaženja i reagiranja u raznim situacijama

06.06.2023.
u 15:30

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto obratila se danas u Sarajevu  u povodu 23. obljetnice i Dana Granične policije BiH. Ravnatelju Mirku Kuprešakoviću i svim djelatnicima Granične policije BiH čestitala je obljetnicu i poželjela uspjeh u daljnjem radu.

U obraćanju predsjedateljica Krišto je rekla da je Granična policija BiH, uz sve izazove s kojima se susreće, izrasla u respektabilnu policijsku agenciju. Istaknula je da je, uz redovite aktivnosti nadzora granice, Granična policija prva barijera kada je u pitanju sprječavanje ilegalnih ulazaka i borbe protiv krijumčarenja ljudi, a što je posebice izraženo posljednjih godina od kada se Bosna i Hercegovina našla na ruti velikih migracijskih tokova.

„Upravo ova činjenica nam govori da je policijski posao iznimno zahtjevan i odgovoran, da iziskuje visoku razinu znanja, snalaženja i reagiranja u raznim situacijama, pa često i u onima kada o brzini odlučivanja ovisi nečiji život. Stoga, da bismo na najbolji mogući način mogli odgovoriti potrebama službe, nedvojbeno je da s pozicije koju obnašamo moramo i dalje raditi na poboljšanju uvjeta rada i djelovanja pripadnika Granične policije BiH“, rekla je Krišto.

Predsjedateljica Krišto je istaknula da se kroz kontinuiranu i otvorenu suradnju Vijeća ministara BiH, nadležnog ministarstva i Granične policije BiH može učiniti puno toga kada je u pitanju poboljšanje učinkovitosti rada, ali i operativnih kapaciteta ove policijske agencije, kako bi se još uspješnije mogla nositi sa svim izazovima i biti pouzdan partner policija u regiji, ali i Europskoj uniji.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije