Izaslanstvo ZD Parlamenta BiH u Njemačkoj

Krišto: U BiH još uvijek živimo u situaciji nametnutog Ustava

Krišto
14.07.2016.
u 12:08

Borjana Krišto i članovi kolegija Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH borave u dvodnevnoj posjeti pokrajini Hessen u Njemačkoj. Prvi dan zamjenica predsjedatelja Borjana Krišto sastala s predsjednikom Parlamenta Hessena s kojim su razmjenjena iskustva u funkcioniranju parlamenata. Ovom prilikom razgovarano je i o Hrvatima koji žive na ovom području, te o aktualnoj situaciji kako u BiH tako i u Europskoj uniji.
Borjana Krišto i članovi kolegija su se sastali i s Manfredom Pentzom tajnikom CDU Hessen i zastupnikom u Parlamentu te ministricom Hessena za savezne i europske poslove gospođom Luciom Puttrich. Razgovarano je o mogućnosti partnerstva između pokrajine Hessen i BiH te povezivanju trgovinske komore pokrajine i BiH te posjeti grupe gospodarstvenika iz Njemačke BiH. Krišto je istaknula određene izazove s kojima se BiH susreće na putu u EU te poručila da "još uvijek živimo u situaciji nametnutog Ustava ali smatram da će put u EU kojim smo krenuli pomoći rješenju ovoga pitanja i izgradnji BiH kao države jednakih prava za sva tri konstitutivna naroda uz uvazavanje svih ostalih".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije