susret s predsjednikom Ukrajine

Krišto sa Zelenskim u Tirani: BiH snažno podržava teritorijalni integritet Ukrajine i čvrsto stoji uz Ukrajinu

Krišto - Zelenski
28.02.2024.
u 20:50

- Želim naglasiti kako je Bosna i Hercegovina spremna sudjelovati u svim inicijativama koje promiču mirno rješenje sukoba i izgradnju povjerenja među stranama - kazala je Krišto.

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto održala je u Tirani bilateralni susret s predsjednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim u okviru Summita Ukrajina-Jugoistočna Europa.

Krišto je na početku susreta kazala da Bosna i Hercegovina snažno podržava teritorijalni integritet Ukrajine i čvrsto stoji uz Ukrajinu u njenim naporima za očuvanjem suvereniteta i sigurnosti.

Iskazala je suosjećanje s ukrajinskim narodom naglasivši da razumije i dijeli njihovu bol i patnju kroz koju prolaze. Istaknula je da sukladno s bh. opredjeljenjem za europske i civilizacijske vrijednosti, Bosna i Hercegovina u potpunosti slijedi stavove Europske unije u vezi s vanjskom politikom kada je riječ i o odnosu prema ratu u Ukrajini.

Naglasila je kako kao predsjedateljica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, osjeća duboku odgovornost prema svojoj domovini i regiji u cjelini, obzirom da je naša zemlja doživjela bespuće rata. Bosna i Hercegovina ima bogatu povijest i kulturu koja sve koji žive u njoj obvezuje da budemo aktivni sudionici u promicanju mira, stabilnosti i prosperiteta.

 - Stoga, želim naglasiti kako je Bosna i Hercegovina spremna sudjelovati u svim inicijativama koje promiču mirno rješenje sukoba i izgradnju povjerenja među stranama - kazala je Krišto.

U tom ozračju, iskazala je uvjerenje da će predanost suradnji s europskim partnerima omogućiti zajedničko djelovanje u rješavanju kriza i izgradnji prosperitetne budućnosti za cijelu regiju.

Zelenski je zahvalio na dosadašnjoj podršci i kazao da će Bosna i Hercegovina biti pozvana na skorašnji Mirovni samit u Švicarskoj.

Krišto je još jednom čestitala Zelenskom i ukrajinskom narodu na otvaranju pregovora s EU. Kazala je kako BiH također u ožujku očekuje  otvaranje pregovora i dijeli zajedničku viziju za bolji i sigurniji život svih u Europi i širom svijeta, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?