telefonski razgovor

Krišto s Várhelyijem: Reforme ključne za dobivanje datuma za otvaranje pregovora za punopravno članstvo

Borjana Krišto
22.11.2023.
u 17:18

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto razgovarala je danas telefonski s europskim povjerenikom za proširenje i susjedstvo Olivérom Várhelyijem o pripremama za održavanje Drugog političkog foruma na visokoj razini između Europske unije (EU) i BiH, najavljenog za 5. prosinca u Bruxellesu.

Krišto je informirala povjerenika Várhelyija da je osobno informirala sve sudionike Prvog političkog foruma na visokoj razini o održavanju drugog sastanka, te da su pripreme za održavanje u tijeku.

Iz izravne komunikacije sa svim liderima političkih stranaka koalicije na državnoj razini istaknula je da su svi izrazili spremnost da osobno budu nazočni u Bruxellesu. Također, istaknula je kako je i svim ostalim sudionicima Prvog političkog foruma na visokoj razini između BiH i EU-a, među kojima su članovi Kolegija oba doma Parlamentarne skupštine BiH, predsjednici klubova zastupnika u Zastupničkom domu PSBiH stranaka koalicije na državnoj razini, entitetski i kantonalni premijeri te gradonačelnik Brčko distrikta BiH, uputila pismo u kojem ih je informirala o detaljima pripreme vezano za održavanje Drugog političkog foruma na visokoj razini između Europske unije te taksativno navela ključne obveze i korake koje treba poduzeti svaka razina vlasti sukladno Izvješću Europske komisije o BiH.

- Krišto je još jednom pozvala sve sudionike Foruma na ubrzanje ispunjavanja preostalih obveza sukladno preporukama iz Izvješća Europske komisije o BiH za 2023. godinu, posebice ističući napore usmjerene prema ispunjenju Agende 31, koja sadrži prioritete i reforme, ocijenivši ih ključnim korakom prema dobivanju konačnog datuma za otvaranje pregovora za punopravno članstvo do kraja ove godine - priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?