proslavljen Dan općine

Krišto: Jačati suradnju i uvezivanje da Kiseljak postanete gradsko središte cijene regije

15.07.2022.
u 20:52

"Naša budućnost je u BiH koja je naša Domovina", poručila je Krišto.

U prostorijama Visoke škole „CEPS – Centar za poslovne studije“ u Kiseljaku večeras je upriličena svečana sjednica Općinskog vijeća Kiseljak povodom obilježavanja Dana općine Kiseljak.

Svečanoj sjednici prethodilo je polaganje vijenaca kod Središnjeg spomen obilježja.

Sjednici su nazočili Borjana Krišto, kandidatkinja za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, dr. Dragan Čović, predsjednik Hrvatskog narodnog sabora,  predstavnici u tijelima državne i entitetske vlasti: Lidija Bradara, Nikola Lovrinović, Josip Grubeša, Ljiljana Lovrić, te Josip Martić, zastupnici Sabora Županije Središnja Bosna, ministar u Vladi Županije Središnja Bosna, Zoran Marković, Veleposlanik Republike Bugarske u BiH, Valery Yotov, Mladen Glavina, privremeni otpravnik poslova i ministar savjetnik u Veleposlanstvu Republike Hrvatske, Konzul konzulata Republike Hrvatske u Vitezu, Pero Bilušić, zastupnik u Saboru Republike Hrvatske iz 11. izborne jedinice, Radoje Vidović, priopćeno je iz HDZ-a BiH. 

Kao i svake godine, sjednici su nazočili duhovnici s područja općine Kiseljak, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, predstavnici političkih stranaka i javnih institucija kao i brojni gospodarstvenici.

Na svečanoj sjednici, zamjenik predsjedatelja Općinskog vijeća Nino Baban, čestitao je Dan općine svim stanovnicima Općine Kiseljak.

Načelnik Mladen Mišurić – Ramljak, u svom govoru osvrnuo se na sve značajnije aktualne te u prošloj godini realizirane projekte, od socijalne skrbi i zdravstva, obrazovanja, sporta, kulture, komunalne infrastrukture, vodoopskrbe, lokalnih cesta i ulica do gospodarstva i značajnih ulaganja.

„Kada imate vrlo malo ili ništa, a u isto vrijeme vam puno toga treba, prije svega mislim na komunalnu infrastrukturu - ceste, vodu, odvodnju, javnu rasvjetu, sadržaj za sport i rekreaciju. Na svim tim projektima smo uradili jako puno, vodeći računa da uradimo od svega navedenog po nešto“, istaknuo je Mišurić – Ramljak.

„Vrijeme koje je iza nas bilo je izazovno, a i vrijeme koje dolazi stavlja pred nas brojna iskušenja, posebno u oblasti zdravstvene skrbi i socijalne zaštite. Tako smo prije dvije godine krenuli u realizaciju izgradnje nove zgrade Doma zdravlja, projekt je u tijeku i očekujemo dovršetak naredne godine“, rekao je načelnik.

„Posebno nam je bitna briga o mladim i onim najmlađim i sukladno financijskim mogućnostima, koliko god možemo, pomažemo i dječjim vrtićima. Nadam se da će neka od narednih sjednica Općinskog vijeća, kad realiziramo sve što smo planirali, biti sjednica Gradskog vijeća, jer sa svim ovim što planiramo uraditi - općinsko središte želimo pretvoriti u gradsko središte“, rekao je na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Kiseljak načelnik, Mladen Mišurić-Ramljak.

Na poseban način načelnik se zahvalio svim gospodarstvenicima općine Kiseljak kao i svim institucijama u BiH i Republici Hrvatskoj koje pomažu i podržavaju projekte Općine Kiseljak.

Kandidatkinja za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Borjana Krišto je uz Dan općine i patron župe sv. Iliju Proroka, čestitala načelniku Kiseljaka Mladenu Mišuriću Ramljaku na projektima kojima su obuhvaćeni svi segmenti života te na odgovornoj i kontinuiranoj lokalnoj politici  koja u suradnji s višim razinama vlasti daje rezultate.

"Kiseljak je zaista mjesto ugodnog življenja za sve njegove stanovnike. Želim da nastaviti jačati gospodarsku suradnji i uvezivanje te da uskoro postanete gradsko središte cijele ove regije", poručila je Krišto.

Među političkim porukama koje je poslala su želje i nastojanja da BiH bude uspješna zemlja ravnopravnih i konstitutivnih naroda.

"Naša budućnost je u BiH koja je naša Domovina", poručila je Krišto.

Ovogodišnja javna priznanja Zahvalnice Općine Kiseljak, Povelje te Plakete Općinskog vijeća uručene su nagrađenima: Mirzi Selimiću, Marici Pušić, Ronaldu Bakuli, Ratku Liješniću, Privatnoj ustanovi dom za starije i nemoćne „Brnjaci“, te poduzećima, Fiskus d.o.o. i Grakop d.o.o. Kiseljak.

Upriličen je i bogat zabavni program u kojem su nastupili klapa "Kiseljački dišpet"

Mjesec srpanj ove godine je iznimno bogat sadržajima u povodu obilježavanja Dana općine Kiseljak. Općina Kiseljak uz pokroviteljstvo s udrugama donosi brojne zabavne, kulturne i sportske sadržaje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije