Reporterka Večernjeg lista o raspoloženju u Sevastopolju

Krim čuvaju i pripadnici Četničkog pokreta iz Srbije

cedo
09.03.2014.
u 11:00

"Sačekuše" i "barikade" postale su nezaobilazan folklor na krimskim cestama

Osim ruskih Kozaka, koji su došli na poziv krimskih Kozaka da pomognu u održavanju reda, na Krim je stigla i skupina uniformiranih pripadnika Četničkog pokreta iz Srbije. Kažu da su došli samo u odorama, bez oružja, i da su legalno prešli granicu. ”Nama oružje ovde nije ni potrebno. Nismo došli ovde naoružani. Ako bude bilo potrebe za oružjem, dobit ćemo ga ovde. Naše prisustvo je samo jedna mirovna misija. Prenosimo ovde naša iskustva s barikada na Kosovu i Metohiji”, tvrdi Bratislav Živković, predsjednik Četničkog pokreta.

Kompletan članak reporeterke Večernjeg lista o stanju na Krimu čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista...

Ključne riječi

Komentara 1

NV
Nijaz vukovije
08:42 10.03.2014.

Ništa novo i neobično kad je u pitanju četnička bratija, uvijek su kao lešinari na poprištoma ratnih sugoba. Ti "nebeski vitezovi" najhrabriji među hrabrima, temelj su pravoslavlja. Bez njihove podrške Rusija bi sigurno propala. No nije upitno,ovi spasioci, hitno se moraju staviti na raspolaganje Putinu. Svakao njihova moć je potrebna, jer bez otrova koji nose u sebi, ne može i neće doći do eskalacije sukoba. Ti zaštitnici propalih ideja, ti čuvari mržnje prema svakom poštenom rodoljubu, ti prodavači magle, dovoljno je samo da se pojave u četničkim odorama sve će samo po sebi postati kristalno jasno. Ukrajinci čuvajte se, dolazi nebeska sila satkana u grupici bradonja, koji nisu ništa drugo nego,pokvarenjaci, otpadnici i oštafleri. U svakom od ovih bradonja žive, Stevan Moljević, Draža Mihajlović, propali planovi Velike Srbije, trule ideje, izgubljeni ratovi i stvarni i stvarni fantomski duh mržnje i zlobe. Poslije svega, svoj bi svoga morao da prosvjeti, ali ovi reformatori iz 18-tog stoljeća nažalost, još uvijek žive u savremenoj civilizaciji i ako već odavno pripadaji prošlosti i to onoj dalekoj.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije