Agencija Moody's

Kreditni rejting BiH B3 sa stabilnim izgledima

Moody's
29.02.2016.
u 16:53

Složen politički sustav u zemlji utječe na efikasnost vlasti/javnog sektora, navode analitičari

Međunarodna agencija za ocjenu državnog (suverenog) kreditnog rejtinga Moody's Investors Service potvrdila je kreditni rejting BiH, B3 sa stabilnim izgledima.

U obrazloženju potvrde kreditnog rejtinga i očekivanih izgleda stabilnosti, analitičari agencije Moody's ocijenili su da je ekonomsko stanje u BiH posljedica sporog napretka u ostvarenju neophodnih strukturnih reformi; posljedično, i nivo dohotka je znatno ispod prosjeka Europske Unije.

Složen politički sustav u zemlji utječe na efikasnost vlasti/javnog sektora, navode analitičari. Bosna i Hercegovina je umjereno zadužena zemlja, što doprinosi njezinoj fiskalnoj snazi i omogućava joj da, i pored ograničenog pristupa vanjskom financiranju, može računati na daljnju financijsku potporu međunarodnih financijskih institucija.

Stabilni izgledi odražavaju očekivanja analitičara agencije Moody's da će napredak u provedbi vladine reformske agende omogućiti potrebnu financijsku i tehničku pomoć Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), ali da rizici u provedbi, naročito oni koji dolaze iz izazovnog političkog okruženja, mogu ometati reforme.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije