Ne trebate imati uputnicu

Kreću besplatni pregledi madeža na nekoliko lokacija u Zagrebu

pregled madeža
Pixsell
13.06.2024.
u 16:52

Besplatno i bez uputnice, Dom zdravlja Zagreb Istok tijekom lipnja provodi javnozdravstvenu akciju pregleda madeža u lokalnoj zajednici, na pojedinim lokacijama ambulanti, objavili su te pozvali građane da se odazovu. Cilj akcije je u lokalnoj zajednici brže i dostupnije promicati svijest o zdravlju kože i osigurati preventivni pregled madeža, navodi se.

''Ranim otkrivanjem melanoma znatno smanjujemo smrtnost od ove bolesti, a ako se bolest otkrije u ranoj fazi, preživljenje kroz petogodišnje razdoblje iznosi preko 90%. Akcija je utemeljena na  „Načelima“ Dr. Andrije Štampara, kojim zdravstvena organizacija traži bolesnika u lokalnoj zajednici. Po završetku akcije evaluirati će se dobiveni nalazi i statistički obraditi pojavnost novootkrivenih melanoma kože, pacijenata obuhvaćenih akcijom.Pacijenti su izrazito motivirani i odaziv je odličan na svakoj lokaciji na kojoj se javnozdravstvena akcija odvija. Javnozdravstvenu akciju smo oglasili putem društvenih mreža, a pacijenti se telefonski javljaju i potvrđuju dolazak na raspored termina'', objavljeno je u priopćenju.

Termini  i lokacije:

13. lipnja IVANJA REKA (Antuna Vugrina 1) od 9 do 12 sati

14. lipnja MARKUŠEVEC (Trg Sv.Šimuna 7 ) od 9 do 12
poster

17. lipnja DUBRAVA (Grižanska 4),  13-16

18.lipnja SESVETSKI KRALJEVEC (Mladena Halape 2)  9-12

19. lipnja ŽITNJAK (ŽITNJAK 59) 13-16

20.lipnja MARKUŠEVEC (Trg Sv Šimuna7) 9-12

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?