Široki Brijeg

Kraljević primio karataša Anđela Kvesića

30.12.2016.
u 09:00

Gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević primio je Anđela Kvesića, osvajača brončane medalje na Svjetskom prvenstvu u karateu koje je održano u Linzu. Kraljević je čestitao mladom Kvesiću na velikom uspjehu i poželio mu još mnogo medalja. - Ovaj uspjeh samo je jedan od primjera koliko je Široki Brijeg sportski grad, rekao je, među ostalim, Kraljević. Na prijmu je, osim gradonačelnika, bio i predsjednik Športskog saveza Širokog Brijega Ivan Zeljko koji je uime Saveza uputio čestitke i dao punu potporu u daljnjem radu. - Ova medalja više je od očekivanog, iako je bronca, sjaji kao zlato, poručio je Anđelo Kvesić. Sportski uspjesi uvijek su bili najbolja promocija Širokog Brijega, pa tako i ovaj, koji je i prigodno nagradio Grad Široki Brijeg te gradonačelnik Miro Kraljević. Kvesić je trenutačno član Karate kluba Hercegovina - Zagreb koji je najuspješniji seniorski klub u Hrvatskoj. Član je kluba od 2009., a prije toga nastupao je za Karate klub Široki Brijeg. Ova godina bila je i više nego uspješna. Osim već spomenute bronce sa SP-a u Linzu, Anđelo je osvojio zlato na Svjetskom kupu u Laškom u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji, balkanski je prvak iz Istanbula, zlato oko vrata stavio je i na Croatia kupu, a na Sveučilišnim igrama osvojio je srebro u pojedinačnom i zlato u ekipnom dijelu. Posljednji uspjeh, kojim je ova godina postala vrhunac njegove karijere, postigao je na prvenstvu Hrvatske osvojivši zlata u obje kategorije (+84), pojedinačno i ekipno. Trenutačno je u ciklusu priprema za Olimpijske igre koje će se 2020. održati u Tokiju, tako da su većinom svi planovi okrenuti prema tome. Naravno, kako i sam kaže, njegov uspjeh ne bi bio moguć da nije ljudi koji su cijelo vrijeme bili uz njega i bili mu podrška.

- Zahvaljujem posebice svome treneru Danijelu Vučiću, kao i KK Hercegovina - Zagreb i Široki Brijeg, kaže Anđelo. Njegov uspjeh prati i mlađi brat Ivan koji je član seniorske reprezentacije Hrvatske, državni prvak i viceprvak Balkana u kategoriji do 84 kg. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije