VAŽNO JE ZNATI

Kozmetičarka otkriva što sve trebate znati prije odlaska na depilaciju

shutterstock
18.05.2021.
u 08:26

Ako ste osjetljivi na bol, preporučujemo da popijete 1-2 paracetamola 30-40 minuta prije depilacije - savjetuje kozmetičarka.

Ponekad se čini da procesu uklanjanja dlačica nema kraja, pogotovo u ljetnim danima. Kako bi barem malo smanjile učestalost uklanjanja, dio žena odlučuje se za depilaciju, a što sve treba znati prije samog procesa, pojašnjava Iva Nenadić, vlasnica zagrebačkog kozmetičkog salona Revive Beauty, piše Diva.hr

Prije svega, pri dolasku u salona dužina dlačica mora biti minimalno 5 mm, a vremenski se ta dužina dlačica postiže približno najmanje 2 tjedna od zadnjeg brijanja, odnosno 4 tjedna od zadnje depilacije.

- Ako su dlačice na bikini zoni preduge, bilo bi dobro malo ih skratiti, no ne previše i ne kraće od 1 cm. Također, klijenticama savjetujemo da kožu ne mažu nikakvim losionima, kremama i uljima u 24 sata prije dolaska na tretman.

Ako ste osjetljivi na bol, preporučujemo da popijete 1-2 paracetamola 30-40 minuta prije depilacije - savjetuje kozmetičarka.

Dodaje kako je dobra ideja otuširati se u toplijoj vodi kako bi koža omekšala i kako bi eventualne urasle dlačice izbile na površinu. Nenadić je napomenula i da se depilacija ne radi u vrijeme ciklusa. 

Pitali smo je i postoje li osobe koje bi je trebale izbjegavati, kao i koliko često treba ići na tretman depilacije:

- Depilaciju bi eventualno trebale izbjegavati osobe s ekstremno osjetljivom kožom ili osobe s jako izraženim venama radi topline voska. Što se tiče učestalosti dolaska na tretman, preporučuje se svakih 4 do 6 tjedana, no sve ovisi o brzini rasta dlačica. 

I nakon izlaska iz salona postoje pravila kojih se treba držati, a Nenadić navodi najvažnije. Prije svega, kožu se treba što manje dirati, a ne smije se grebati i trljati. U prvih 24, odnosno 48 sati klijentice ne bi trebale raditi piling, kao ni stavljati bilo kakve kreme, losione, ulje, dezodoranse...

- Prvih dan, dva nakon depilacije treba izbjegavati saune, bazene i teretanu, kao i izlaganje suncu. Ne preporučujemo ni nošenje uske odjeće. Najbolje je da klijentice pripreme čisto rublje, široke hlače ili suknju, a ako tretiraju pazuhe, leđa i prsa, savjetujemo čistu, široku pamučnu majicu. Aloe vera gel jedini je proizvod kojeg možete nanijeti na kožu nakon depilacije, no to u slučaju ako imate izrazito osjetljivu kožu i crvenilo - poručila je Nenadić iz salona Revive Beauty. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?