Radionica

Korištenje baze podataka o nasilju u obitelji

29.06.2016.
u 10:00

Ministarstvo rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanke županije, u suradnji s udrugom “Mreža žena policajaca” iz Sarajeva, u okviru projekta “Edukacije za korištenje baze podataka o nasilju u obitelji kroz multidisciplinirani pristup”, održalo je jučer u hotelu “Park” u Livnu radni sastanak, odnosno radionicu. Osim organizatora sastanku su nazočili i predstavnici centara za socijalni rad s područja HBŽ-a, predstavnici MUP-a Hercegbosanske županije i nevladinih organizacija, predstavnica Centra za mentalno zdravlje i drugi koji su izravno i neizravno vezani za suzbijanje problema nasilja u obitelj u HBŽ-u.

Stručni savjetnik Gender centra Federacije Bosne i Hercegovine, Zlatan Hrnčić, govorio je o strateškom okviru djelovanja u oblasti nasilja u obitelji, statistikama nasilja te bazi podataka.

Poseban naglasak je stavljen na bazu podataka o nasilju u obitelji koja predstavlja prvi sveobuhvatni izvor informacija o svim slučajevima nasilja u obitelji u FBiH koji su prijavljeni policiji, socijalnim radnicima, sigurnim kućama i na SOS linijama za pomoć žrtvama koje su suočene s obiteljskim nasiljem. O preventivnom djelovanju postupanja u slučajevima nasilja u obitelji, njegovom prijavljivanju, postupanju policije i pravosudnih tijela te zaštiti žrtava nasilja u obitelji te o radu s osobama koje su počinile nasilje, govorila je predsjednica udruge “Mreža žena policajaca” Sarajevo, Suvada Kuldija. Svrha ovakvih sastanaka i radionica je u multisektorskom pristupu problemu, mogućnost dodatne edukacije, kao i razmjene iskustava između kolega kako bi se osigurao kontinuirani rad u suzbijanju ovoga velikoga društvenog problema, obiteljskoga nasilja. Udruga “Mreža žena policajaca” iz Sarajeva provodi u ove radionice uz podršku Misije OESS-a u BiH i Gender centra Federacije BiH u suradnji s Koordinacijskim tijelom.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije