SUPER SAVJET

Korektor je dovoljan ako želite ujednačiti ten - koristite četkicu

sminkanje
24.11.2023.
u 08:47

Ukoliko lice djeluje neujednačeno, a mrlje od hiperpigmentacije i akni jako se ističu, dovoljno je te dijelove prekriti korektorom kojeg je najbolje nanositi malom četkicom.

Osim same formule, bitan je i način na koji nanašate puder ili korektor na kožu. Činite li to prstima, formula se neće toliko dobro stopiti s kožom, bolje je koristiti kist.

Zato, kad nanosimo samo korektor na lice, bez pudera, te ga stavljamo mjestimično, kistom je lakše napraviti 'nevidljivo' prekrivanje, prenosi 24sata.hr. 

- Vrlo je važan način na koji blendate i aplicirate korektor, naročito kad ga stavljate bez pudera ili neke druge podloge. Ujedno obratite pažnju da se korektor podudara s tonom kože, kako lice ne bi djelovalo mrljavo - komentirala je make-up artistica Jenny Patinkin za mbg.

Korektori u kremi ili tekući najpraktičniji su za apliciranje jer se lako stope s kožom, jer imaju visoki postotak hidratizirajućih sastojaka.

Kako bi nijansa bila što manje očita, treba obratiti pažnju i na pod-ton kože, ali i stupanj osunčanosti.

Iako je puder i korektor praktično aplicirati prstima, kistom je tekstura manje vidljiva.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?