MOSTAR

Kordić: Mostar ima rupu u proračunu od 5 milijuna KM

02.03.2021.
u 12:14

Gradsko vijeće Mostara počelo je drugu sjednicu na kojoj će vijećnici, među ostalim, razmatrati Nacrt proračuna Grada Mostara za 2021. godinu.

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić prezentirao je informacije o stanju u javnim poduzećima i kapitalnim projektima u Gradu Mostar.

Kako je rečeno prilikom utvrđivanja dnevnog reda, Odluka o izmjenama i dopunama Statuta Grada najvjerojatnije će biti odgođena za neku drugu sjednicu Gradskog vijeća.

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić je Gradskom vijeću danas kazao se s načelnicima užurbano radi na kreiranju proračuna za Mostar te da je ustanovljena rupa u Proračunu od pet milijuna KM.

"Kontaktirali smo i sudske organe gdje imamo jednu mogućnost kako bismo mogli pokrpati rupu u Proračunu, a to je pravomoćna presuda u sporu s Elektroprivredom BiH. U nadi da ćemo riješiti tu rupu, razgovaramo s ljudima tako da do 10. ožujka uspijemo posložiti Nacrt Proračuna kako bismo mogli otvoriti javnu raspravu koja bi trebala biti oko 25. ožujka, kako bismo donijeli najbolji proračun za Grad Mostar", kazao je Kordić.

Načelnik Odjela za financije Amer Zubčević je pojasnio kako je došlo do pada svih prihoda te da su od 2016. godine krenuli u aktivnost naplate razlika od elektroprivrednih poduzeća.

"Ukupna tužba prema Elektroprivredi BiH do 31. 12. 2018. godine je 7,6 milijuna uz zatezne kamate od 5 milijuna, dok je tužba prema Elektroprivredi HZHB oko 10 milijuna KM, ali sud nije donio pravomoćnu presudu. Naknada od Elektroprivrede BiH je pravomoćna i došla je na naplatu i prema tome se nadamo da ćemo u narednom razdoblju uz pomoć javnog pravobranitelja izvršiti naplatu i ukalkulirati mogući prihod te ostvariti pozitivan financijski rezultat", objasnio je Zubčević.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?