Admir Atović

Konzul BiH u Frankfurtu i ranije šokirao: Djeci u Banja Luci poklonio pokvarene slatkiše

18.10.2021.
u 07:30

Konzul BiH u Frankfurtu Admir Atović, čiji je poziv na rat preko Twittera uz poklič "Alahu ekber", prije nekoliko godina privukao je pažnju medija kada je djeci bez roditeljskog staranja u Banja Luci poklonio pakete hrane u kojima je većini proizvoda istekao rok trajanja.

Prije šest godina, tadašnji "Pres RS" pisao je kako je Atović poklonio djeci pokvarene slatkiše, što su prenosili i drugi mediji.

Prema pisanju tog lista, on je štićenicima Doma za djecu bez roditeljskog staranja "Rada Vranješević" u Banja Luci 90 paketa hrane u kojima je većini proizvoda istekao rok trajanja.

On je tada u svom službenom automobilu, i u pratnji kamiona punog paketa za djecu, došao u posjet Domu "Rada Vranješević" i poklonio svakom djetetu po jedan paket s hranom u kojem su se nalazili slatkiši, ali i konzervirano voće i povrće, kava i sokovi, pisao je "Pres RS" u lipnju 2015. godine.

Po njegovom odlasku, odgajatelji su otvorili pakete i ostali šokirani jer su, kako su mediji objavili, utvrdili da je većini proizvoda prošao rok.

Tadašnje rukovodstvo Doma "Rada Vranješević" odmah je reagiralo, proveli su redovitu proceduru i paketi su povučeni iz odgojnih grupa, tako da na svu sreću nijedno dijete nije konzumiralo sporne proizvode, ukazao je tada banjolučki list.

Atović je ponovno dospio u žižu javnosti sredinom prošlog tjedna kada je objavio twit u kojem poziva na rat, a završio ga je uz poklič "Alahu ekber" pod kojim su izvođeni teroristički napadi po Europi i svijetu.

On je u twitu naveo gdje sve imaju oružje koje im je potrebno, a riječ je o mjestima u kojima je u Federaciji BiH smještena namjenska industrija.

"Stotinu tisuća Bosanaca s iskustvom rata trenutno živi u Bosni! Streljivo u Konjicu i Goraždu! Haubice u Travniku! Ručni bacači u Hadžićima! Itd. Uzdaj se u se i u svoje kljuse!. Znaju oni da ovo nije šala i da bosanska snaga nije mala maca! Ef. Velić. Allahu Ekber", napisao je Atović na Twitteru, pa kasnije ugasio nalog.

Ključne riječi

Komentara 1

AP
apavlovi
07:44 18.10.2021.

I ovakva nas govna predstavljau u svijetu!Nije ni čudo što nam nema napretka!

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?