zenica

Kontrola posjedovanja i korištenje zimske opreme u ZDŽ

zimska oprema
29.11.2016.
u 10:41

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Zeničko-dobojske županije su, u vremenskom razdoblju od 19. do 25. studenog, realizirali akciju pojačane kontrole vozača motornih vozila na svim putevima u Zeničko-dobojske županija, sa posebnim akcentom na kontrolu posjedovanja i korištenja odgovarajuće zimske opreme na vozilima.

Aktivnosti policijskih službenika bile su usmjerene na preduzimanje represivnih mjera prema vozačima zbog činjenja prekršaja shodno Zakonu o osnovama sigurnosti prometa na putevima u BiH i Pravilniku o prometu u zimskim uvjetima. Prilikom naznačene akcije kontrolirano je 2.740 vozila u prometu, kojom prilikom su izdata 222 prekršajna naloga.

"Uprava policije Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojske županije nastaviće sa aktivnostima na osiguranju što veće sigurnosti svih sudionika u prometu, posebno u razdoblju kada se na putevima očekuje povećan broj vozila zbog božićnih i novogodišnjih praznika, te ovom prilikom upozorava vozače da se pridržavaju zakonskih odredbi u pogledu uslova pod kojima mogu upravljati vozilom, kao i da se pridržavaju svih proemtnih propisa, kako bi zaštitili sebe, osobe koja prevoze, te druge sudionike u prometu", priopćeno iz Odjela za odnose sa javnošću MUP-a ZDŽ.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije