Zaimović potvrdio

Konzultacije u srijedu, mogući datumi konstituiranja novog saziva 21. ili 22. studenoga

Zastupnički dom
07.11.2022.
u 13:16

O datumu konstituirajuće sjednice novog saziva Zastupničkog doma Federalnog parlamenta vjerojatno će biti odlučeno u srijedu, 9. studenoga. 

Mogući termini konstituiranja su 21. ili 22. studeni, ali sve će biti preciznije određeno na konzultativnom sastanku u srijedu, koji je zakazao predsjedatelj dosadašnjeg saziva Mirsad Zaimović.

Prema njegovoj izjavi, na konzultacije je pozvao predstavnike stranaka što su na listopadskim izborima u Bosni i Hercegovini osvojile mjesta u Zastupničkom domu za predstojeći četvorogodišnji mandat, javlja BHRT.

Rok za konstituiranje je 20 dana od potvrde konačnih izbornih rezultata, što je već učinjeno 2. studenoga, točno mjesec dana po izborima, odlukom Središnjeg izbornog povjerenstva Bosne i Hercegovine.

U ovoj odluci je navedeno da stupa na snagu danom donošenja i da će biti objavljena u Službenom glasniku BiH, Službenim novinama Federacije BiH, Službenom glasniku Republike Srpske te Službenom glasniku Brčko distrikta.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije