Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Konferencija ministara pravde u BiH, predsjednika VSTV i Pravosudnog povjerenstva Brčko distrikta

27. veljače 2018. u 14:22 0 komentara 36 prikaza
pravda

U Sarajevu će 2. ožujka 2018. godine biti održana 3. Konferencija ministara pravde u Bosni i Hercegovini, predsjednika Visokog sudbenog i tužiteljskog vijeća Bosne i Hercegovine i Pravosudnog povjerenstva Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

Strategija za reformu sektora pravde u Bosni i Hercegovini (SRSP u BiH), koja je usvojena od strane Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, entitetskih vlada i Pravosudnog povjerenstva Brčko distrikta Bosne i Hercegovine tijekom 2015. godine, predviđa održavanje ministarskih konferencija za sektor pravde u Bosni i Hercegovini kao upravljačkog tijela u svrhu praćenja i ocjene provedbe SRSP u BiH i davanje općih političkih i strateških smjernica.

Zajednički rad ministara pravde u Bosni i Hercegovini, predsjednika Visokog sudbenog i tužiteljskog vijeća Bosne i Hercegovine i Pravosudnog povjerenstva Brčko distrikta Bosne i Hercegovine usmjerit će se na provedbu Akcijskog plana SRSP u BiH.

Ministri će razmotriti Izvješće o provedbi Akcijskog plana SRSP u BiH za 2017. godinu, kao i Informaciju o statusu aktivnosti iz Akcijskog plana SRSP u BiH od 2014.-2016. godine, revidirati postojeći Akcijski plan SRSP u BiH, usvojiti Smjernice za praćenje provedbe Akcijskog plana SRSP u BiH, usvojiti i potpisati Memorandum o uspostavi mehanizma za praćenje i ocjenu provedbe SRSP u BiH od strane organizacija civilnog društva, usvojiti  Prioritete za financiranje projekta iz sektora pravde u BiH iz donatorskih sredstava, te usvojiti Kalendar aktivnosti MK i njezinih tijela u 2018. godini.

Podsjećamo, konferencije ministara pravde su uspostavljene kako bi se omogućilo zajedničko i usuglašeno rješavanje ključnih pitanja u sektoru pravde u Bosni i Hercegovini, te koordinirano praćenje planiranih reformi u sektoru pravde u Bosni i Hercegovini.

Konferencija će biti održana od 11,00 sati u dvorani 1/1 u zgradi Parlamentarne Skupštine Bosne i Hercegovine, Trg Bosne i Hercegovine 1.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.