Grad Ljubuški

Koncesionari za smilje neće plaćati naknadu, ratarima 100.000 KM

18.03.2021.
u 20:59

Vlasnici koncesija za proizvodnju smilja na području Ljubuškoga oslobođeni su plaćanja koncesijske naknade za prošlu godinu, a osigurana su i sredstva za pomoć poljoprivrednicima koji su obavili jesensku sjetvu žitarica 2020. godine. Naime, na sjednici Gradskog vijeća Ljubuški ovoga tjedna naći će se odluka o mjerama pomoći poljoprivrednicima radi ublažavanja negativnih posljedica pandemije prouzročene koronavirusom, piše Večernji list BiH. 

Jesenska sjetva žitarica

Ako se vijećnici slože s predloženom odlukom, koncesionari koji su sklopili ugovore o koncesiji za proizvodnju smilja i bave se tom proizvodnjom te su izmirili svoje obveze po koncesijskim naknadama zaključno s 2019. godinom, bit će oslobođeni plaćanja godišnje koncesijske naknade za 2020. godinu.

Ako je ona već uplaćena do donošenja te odluke, bit će vraćena na žiro-račun uplatitelja na temelju podnesenoga zahtjeva. Dakle, vlasnici koncesije koji su već uplatili naknadu za prošlu godinu, nakon usvajanja odluke o mjerama pomoći poljoprivrednicima radi ublažavanja negativnih posljedica pandemije prouzročene koronavirusom, Gradskom vijeću mogu podnijeti zahtjev da im se novac vrati. Navedena odluka odnosi se i na poljoprivredne proizvođače koji su obavili jesensku sjetvu žitarica 2020. godine.

- Osigurava se 100.000 konvertibilnih maraka ukupno za sufinanciranje troškova jesenske sjetve, odnosno maksimalno 1000 KM po korisniku - stoji u navedenoj odluci koja će se naći pred gradskim vijećnicima.

- Zadužuje se i ovlašćuje gradonačelnik, na temelju ove odluke, donijeti potrebne akte kojima će propisati način realizacije mjera - zaključeno je u odluci o mjerama pomoći poljoprivrednicima radi ublažavanja negativnih posljedica pandemije.

I o stanju sigurnosti

Uz navedenu odluku, vijećnici će u petak razmatrati i informaciju o stanju sigurnosti na području grada Ljubuškoga za 2020. godinu, kao i informaciju o radu za 2020. godinu i program rada za 2021. godinu Doma zdravlja Ljubuški.

Izvješća o radu za prošlu te plan i program za ovu godinu podnijet će i osnovne i srednje škole te Dječji vrtić Ljubuški.

Vijećnici će se imati prigodu upoznati i s planovima rada Centra za socijalni rad Ljubuški. Raspravljat će se, između ostaloga, i o prijedlogu zaključka o prihvaćanju izvješća o realizaciji programa rada Gradskog vijeća Ljubuški za 2020. godinu, prijedlogu programa rada Gradskog vijeća Ljubuški za 2021. godinu, prijedlogu odluke o dopuni odluke o imenovanju Povjerenstva za izgradnju spomen-obilježja stradalim braniteljima u Domovinskom ratu grada Ljubuškoga, prijedlogu zaključka o prihvaćanju izvješća o realizaciji programa rada Gradskog vijeća Ljubuški za 2020. godinu, prijedlogu odluke o organizaciji taksi-prijevoza za 2021. godinu na području Ljubuškoga. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?