Ususret Božiću

Koncert oduševio prepunu župnu crkvu sv. Ante Padovanskog

20.12.2016.
u 09:00

U župnoj crkvi župe sv. Ante Padovanskoga Busovača učenici i djelatnici Osnovne glazbene škole Jakova Gotovca Busovača održali su božićni koncert pod nazivom “Ususret Božiću”.

Ugledni uzvanici

Uz brojne sugrađane, koncertu su nazočili predstavnici medija, uzvanici iz javnog, vjerskog i kulturnog života među kojima vrijedi spomenuti veleposlanika Republike Hrvatske u BiH Ivana Del Vechija te Marinka Čavaru, predsjednika FBiH. Koncert su u izravnom prijenosu mogli pratiti slušatelji Radija Busovača i Radija Marija. Koncert je svečano otvorio školski zbor i orkestar izvedbom božićnih pjesama.

Bach na svirajućim cijevima

U nastavku koncerta učenici Glazbene škole izvodili su djela poznatih skladatelja na klaviru, gitari i harmonici. Zanimljiv je bio i nastup najmlađih učenika koji su izveli Menuet J. S. Bacha na svirajućim cijevima, što je izazvalo oduševljenje publike. Božićnu glazbenu čaroliju nastavili su članovi vokalnog sastava Gloria s gostima pod ravnanjem prof. Davorke Dujmušić.

Slušatelji su mogli uživati u anđeoskim zvucima violine, violončela, klarineta, saksofona, kao i najsavršenijeg instrumenta – ljudskog glasa.

Izvedene su skladbe “Bosanska elegija” (fra Slavko Topić), ”O prislavna Božja mati” (S. Topić), “Gloria in excelsis Deo” (kanon), “Ave Maria” (s. Lujza Kozinović) i “Bliže, o Bože moj”. Koncert su svojim nastupom uveličali Dajana Šegvić (mezzosopran), Maja Kurevija (violina), Manuela Ekmečić (violončelo) i Valentin Šeremet (klarinet i saksofon). 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije