životni vijek

Koliko dugo ćete živjeti? Istraživači su kreirali kalkulator koji to otkriva

ilustracija
26.10.2020.
u 18:10

Jeste li se ikad zapitali koliko ćete dugo živjeti? Pitanje vaše smrtnosti sigurno će se pojaviti u nekom trenutku, to je u ljudskoj prirodi.

Neki su išli i korak dalje te odgovor na to pitanje tražili kod tarot majstora, no takve metode ne uključuju važne čimbenike poput vašeg cjelokupnog zdravstvenog stanja ili obiteljske povijesti.

Ako želite dobiti dobru predodžbu o svom životnom vijeku, vjerojatno biste trebali upotrijebiti nešto sofisticiraniji alat, a istraživači razvili baš takav nedavno. Kalkulatoru možete pristupiti OVDJE.

Kalkulator koji predviđa životni vijek

Istraživači su dizajnirali kalkulator koji bi mogao predvidjeti vaš životni vijek. Sve što morate učiniti je unijeti neke osnovne zdravstvene i demografske podatke u kalkulator. Navedite dob, visinu, težinu, bračni status, jeste li zaposleni ili u mirovini, koliko godišnje zarađujete i kalkulator će na osnovu tih podataka predvidjeti koliko ćete živjeti.

Nakon što unesete svoje podatke, kalkulator će odmjeriti vaše odgovore prema podacima u sustavu i dati vam konačan odgovor, piše Komando.

Odgovor koji dobijete o svom životnom vijeku bit će znanstvena verzija pretpostavke. Iako vam ova aplikacija može dati predodžbu o životnom vijeku, postoje i drugi manje konkretni čimbenici, poput količine vježbanja ili koliko voća jedete, a koji također pomažu odrediti koliko ćete dugo živjeti, prenosi N1. 

Ako životni vijek bude kraći nego što ste očekivali, možda baš to bude poticaj da se počnete zdravije hraniti i više vježbati kako bi produžili i poboljšali svoj život.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?