recept

Kolačići od zobenih pahuljica, maslaca od kikirikija i pekmeza

Dreamstime
12.05.2021.
u 19:05

U SAD-u, Velikoj Britaniji i još nekim zemljama ovaj fini desert zovu - flapjack. To je odlična kombinacija pomalo slanog maslaca od kikirikija i slatkih sastojaka. Na vrh možete staviti i kockice čokolade.

Sastojci:

5 žlica slanog maslaca, plus malo za premazivanje protvana

250 g hrskavog maslaca od kikirikija (s komadićima kikirikija)

8 žlica pekmeza od jagoda ili malina, ili po izboru

80 g svijetlog Muscovado šećera

200 g zobenih pahuljica

Postupak:

Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva. Potom maslacem od kikirikija premažite kvadratni protvan veličine 20 cm - sa svih strana i odvojite tri žlice maslaca od kikirikija i i pekmez u zasebne posudice, stavite sa strane jer će vam kasnije trebati, prenosi 24sata.hr. 

Preostali maslac od kikirikija, ostatak pekmeza, hrskavi maslac od kikirikija i šećer stavite u tavu i zagrijavajte na srednje jakoj vatri. Miješajte dok se sve ne otopi i dobro sjedini, a potom ubacite i zobene pahuljice. Brzo promiješajte i maknite s vatre. Neka se hladi pet minuta.

Smjesu potom rasporedite u protvan i nježno pritisnite rukama. Na to stavite maslac od kikirikija i pekmez koje ste ranije odvojili, na male hrpice. Pecite 20 do 25 minuta ili dok kolač ne porumeni. Ostavite ga da se posve ohladi u protvanu, a zatim ga pažljivo preokrenite na dasku i izrežite na kvadrate, prenosi bbcgoodfood.com.

Napomena: Na vrh prije pečenja možete staviti kockice čokolade, umjesto pekmeza.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije